Roma LMBTQ-jogi aktivista: Nagyon örülök, hogy az algériai Imane Helif nyerte a mai mérkőzést

2024. augusztus 03. 22:17

„Egyáltalán nem gondolom, hogy emiatt hazaáruló lennék” – írja Márton Joci.

2024. augusztus 03. 22:17
null

 

Nyitókép: Mediaworks

Márton Joci sajátos véleményt fogalmazott meg a Facebook-oldalán a hatalmas vihart aratott Helif-Hámori bokszmérkőzés kapcsán. Az LMBTQ-aktivista nagyon örül neki, hogy az algériai versenyző nyert, és egyáltalán nem gondolja, hogy emiatt hazaáruló lenne.

Ezt is ajánljuk a témában

Akik itt valamit elárultak, azok a magyarok, akik tele szájjal buziznak és korcsnak, csírának neveznek egy nőt, aki nem felel meg a társadalom által elvárt nőképnek” – fogalmaz, majd azzal folytatja, hogy az emberi jóérzést minimum, hogy elárulták.

Az identitáspolitika-szakértő, mint állítja, szurkolt volna Hámori Lucának is, „de mivel ő és a mindenféle szövetsége is vastagon benne volt az ellenfele emberi mivoltának megalázásában, ezért nekem ez nem ment”. 

Márton Joci kifejti, nagyon sajnálja azokat az emberi jogok iránt elkötelezett magyarokat – akik közül sokakat egyébként szívből kedvel –, hogy ilyen erős bennük a nacionalista narratívának való megfelelési kényszer.

Mindig a magyaroknak kell szurkolni, az a helyes, azt várják el az emberek, és a Szent Korona akkor boldog csak. Szerintem meg nagyon nem. A magyar ember, egy ember” – írja, és azzal zárja a posztját, hogy nem gondolja, hogy bizonyítania kellene bárkinek, hogy a baloldalisága mellett is milyen jó magyar tud lenni.

Frissítés

Márton Joci posztja egy idő után elérhetetlenné vált, nem sokkal később a melegjogi aktivista a Facebokján azt írta:

Hazudnék ha azt állítanám, hogy nem vagyok kíváncsi melyik oldalról özönlöttek a nácik az oldalamra  de tény, hogy megtörtént és valószínű mindegyik jelentette a posztomat. Ennyit arról, hogy a progresszív baloldaliak alkalmaznak véleményterrort.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KILÓ
2024. augusztus 18. 13:17
Honnan kellene ismernünk ezt a kretént?
southwind-2
2024. augusztus 17. 19:16
megér egy büdös cigány ennyi csuklógyakorlatot? úgy se érti, egy idióta csak addig ért míg az esze ér el., relativitáselmélet az elmeosztályon?
gebsi1
2024. augusztus 17. 18:54
„Egyáltalán nem gondolom, hogy emiatt hazaáruló lennék” – írja Márton Joci." Nem hát kicsim, te csak szimplán egy ostoba celeb vagy semmi több.
Reszelő Aladár
2024. augusztus 07. 09:09
Igen tesa. Magyar az aki magyarnak szurkol és nem az ellenfelének. Régen az ellenfélnek szurkolót árulónak hívták. Amúgy pedig egy-egy ember sokféle identitással rendelkezik. Olyanok mint férfi/nő, apa/anya, keresztény, fradista, hetero vagy éppen magyar. Sajnos úgy tűnik, hogy az lmbtq szcénában a egy identitás van csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!