Pólósaink kapitánya megfejtette a kulcsmeccsen elszenvedett vereség okát

2024. augusztus 03. 17:03

Varga Zsolt rendkívül fizikális meccset vár a szerbek elleni sorsdöntő csata során.

2024. augusztus 03. 17:03
null

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mint arról beszámoltunk, meglepő vereséget szenvedett Ausztráliától a magyar férfi vízilabda-válogatott a párizsi olimpián. Kétgólos előnyben is játszhattunk, ám a záró negyedre a támadásainkból elfogyott a lendület, mindössze 46 másodperccel a vége előtt pedig megszerezték a győztes gólt az ausztrálok. A magyar együttes a 9–8-as vereségével nehéz helyzetbe került az utolsó csoportmeccs előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az együttes szövetségi kapitány, Varga Zsolt csalódott értékelt a mérkőzés után, és rámutatott, mi okozta a vereséget.

„Az emberelőnyökkel volt a legtöbb problémánk, nem tudtuk értékesíteni őket. Elég egyszerű. Ettől függetlenül meg kellett volna vernünk az ausztrálokat, fel is készültünk belőlük alaposan, a végére az előnyös játékunkból ment el az erő.

Azt éreztem, ha lövünk egy gólt, akkor megvagyunk, de éles, nyitott maradt a végére, ez pedig nem kedvezett nekünk.

Lassúak voltunk, beragadtunk, nem jöttek a passzok. Világklasszisaink sem érezték a ritmust” – fogalmazott Varga.

Hétfőn délben a gyengélkedő szerbek ellen zárjuk a csoportkört, amely sorsdöntő csata lesz a továbbjutás szempontjából! A szövetségi kapitány ezzel kapcsolatban is reagált az interjúzónában.

„A magyar-szerb mindig nehéz, fizikális csata lesz. Két olyan csapat találkozik, amely a továbbjutásért küzd. A végletekig kiélezett mérkőzés várható” – jelentette ki Varga Zsolt.

Vámos Márton nem érezte annyira jónak a szombati riválist, mégis vereség lett a vége.

„Kicsit önmagunkat vertük meg, egyáltalán nem éreztem olyan bombaerősnek ezt az ausztrál csapatot, ma mégis nyertek, amiért gratulálok.

A szerbekkel várhatóan élet-halál harcot vívunk majd, ott sokkal többre lesz szükség”

– jegyezte meg a Ferencvárosba visszatérő balkezes játékos.

A kapus Vogel Soma a támadásról nem szeret véleményt mondani, inkább csak az érzéseiről beszélt:

„Valami hiányzott ma, a dinamika. Sokszor higgadtságra lett volna szükség, mégis türelmetlenek voltunk. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, mint ahogyan az egész mérkőzés is” – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cicologus
2024. augusztus 03. 20:08
Túl sok pénz a vizilabdában,gyenge teljesítménnyel is brutál pénzeket keresnek.Arc óriási,kritizálni tilos őket.ennyi
igazmagyar
2024. augusztus 03. 18:56
Harmat gyenge ez a csapat, ekkora nevek, és ilyen gyalázatos teljesítmény! A medencében mintha nem vízilabdázó válogatott játékosok voltak volna bent, hanem nyulak! Szerintem még a bronz sem lesz meg! További jó elmélkedést, az ellenfél meg majd játszik, és megver bennünket, bármelyik is jön.
2024. augusztus 03. 18:32 Szerkesztve
Tipikus magyar hullámvasút volt. Mindig meg kell halnunk az utolsó csopimeccsen? Sokkal jobbak vagyunk, mint az ausztrálok!
blondibarbi
2024. augusztus 03. 18:10 Szerkesztve
Ilyen számban emberelőnyöket kihagyni és kapufákat lövöldözni + még elég nagy arccal kiállni, nem eredményezhet mást. "Fejlődni" meg nem az olimpián kéne, ott már bizonyítani kell... Sokkal többet vártam a pópósainktól. :((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!