Jansik Szilárd látomásról beszélt a Mandinernek: Egyszer már vizionáltam

2024. augusztus 01. 09:07

A magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya mellett Fekete Gergő és Varga Zsolt osztotta meg eddigi párizsi tapasztalatait, s már az esti, Japán elleni különleges mérkőzés is szóba került.

2024. augusztus 01. 09:07
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

A franciák elleni biztos, de végül szoros eredménnyel (13-12) megnyert presztízs mérkőzés után a spanyolok elleni csúcsrangadót (és vélhetően a csoportelsőség esélyét) elveszítették (7-10) férfi pólósaink. A tanulságok levonása mellett már előre kell tekinteni, csütörtökön a speciális vízilabdát játszó Japán, szombaton Ausztrália, végül hétfőn Szerbia lesz Jansik Szilárdék ellenfele a B jelű hatosban. Értelemszerűen minél előrébb végzünk, annál kevésbé bombaerős ellenfelünk lesz a negyeddöntőben. A Spanyolország elleni párharc még megismétlődhet az egyenes kieséses szakaszban.  

Ezt is ajánljuk a témában

Azt gondolom, jó úton vagyunk. Lehet, a háromgólos különbség soknak tűnik, de szerintem nüanszokon múlott. egy-egy szituációban sokkal élesebbek voltak, gyorsabban reagáltak a spanyolok. Nekünk nagyon lassú volt a játékunk emberelőnyben, ők gyorsan be tudták fejezni. Védekezésben bele-belealudtunk, voltak kommunikációs problémák is. Egyelőre jobb a formájuk, de sokat hibáztunk. Ki kell szűrnünk ezeket, tanulnunk kell belőlük, és akkor csapatként és egyénileg is jobb játékra leszünk képesek” – értékelt a Mandinernek a csapatkapitány a Spanyolország ellen elvesztett rangadó után.

Realisztikus vízió

Jansik Szilárd is tisztában van vele – persze mi is emlékeztettük – ezen az olimpián még „összefuthat” a két csapat, amely három éve Tokióban a bronzcsatát vívta. Akkor mi nyertünk. Hasonlóra vágyik a pólós is, de nem a kisdöntőben.

„Mi elsősorban a második hétre készülünk, miközben szeretnénk folyamatosan fejlődni a csoportmérkőzéseken. Egyszer már vizionáltam is, hogy Spanyolországgal még találkozunk az elődöntőben vagy a döntőben.

 Itt nincs helye álmodozásnak és kívánalmaknak, de én bízom abban, hogy ezen az olimpián lesz még esélyünk visszavágni nekik. 

Az azt jelentené, hogy a legjobb négy közé jutottunk, és remélem, revansot tudunk majd venni!”

Jansik Szilárd tart lelkesítő beszédet a spanyolok elleni csoportrangadó előtt, a legjobb négy között is szeretne
Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

„Gyűjtögetem az önbizalmat”

Fekete Gergő egy-egy gólt tett bele a közösbe. Az első olimpiáján szereplő 24 éves mindenes nem palástolta csalódottságát, szűkszavúan válaszolt a kérdéseinkre. S ami lényegesebb önkritikusan, mégis optimistán.

Pontatlanok voltunk, a fórokat ritmustalanul, gyengén játszottuk meg. Ha felpörgünk, azokban még sok lehetőség van az előrelépésre. Meccsről meccsre készülünk, távolabbra nem tekintünk” – beszélt a meglátásairól a Debrecenből indult ferencvárosi játékos, aki két bekket megverve csodás centerakció-gólt szerzett.

Gyűjtögetem az önbizalmat, ám az elején egy kicsit benne maradt a labda a kezemben, sikerült agyonlőnöm a kapust. Örülök, hogy azt a gólt meg tudtam szerezni, két olyan lehetőségem viszont kimaradt, amiket úgy gondolom, képes vagyok belőni. Még van 6 meccs és rengeteg lehetőség az olimpián. Ami a Japán elleni csütörtöki meccset illeti, itt mindenki okozhat gondot. Az ausztrálok nyertek a szerbekkel szemben. 

Nincs könnyű mérkőzés, össze kell kapnunk magunkat, kemény lesz!

Szép kis kilátás: néha ennyit látott a spanyol kapuból Fekete Gergő
Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

Magabiztosság, lassítás

Japán elveszítette az első két mérkőzését. Papírforma. Mindkettőt egyetlen góllal Szerbia és Franciaország ellen. Figyelmeztető jel. Tisztában van a végig hatalmas iramot diktáló ázsiaiak erősségeivel Varga Zsolt is. Szövetségi kapitányunk ugyan győzelemre vezette Magyarországot ellenük kétszer is a közelmúltban.

Különleges vízilabdát játszanak. Minden csapat szenved ellenük.  Játszottunk velük Olaszországban 2-2,5 negyedet, illetve otthon, a margitszigeti felkészülési tornán. Bízom benne, hogy a friss tapasztalatok segítenek, megadják azt a magabiztosságot, amivel le tudjuk zárni a nagyon gyors játékukat, amivel sok gólt érnek el” – tekintett előre lapunknak Varga Zsolt.

A Magyarország – Japán férfi vízilabda olimpiai csoportmérkőzésről (csütörtök, 21.05) a helyszínről, Párizsból számol be a Mandiner.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. augusztus 01. 10:14
A vízben annyi a vízi ó, hogy lehetne belőle tele vízió, ha nem a vizonáló fejében lötyögne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!