Párizs volt minden idők legmilyenebb olimpiája

2024. augusztus 11. 19:22

A közelmúltat tekintve bőven optimistán várhattuk a magyar olimpiai csapat párizsi szereplését.

2024. augusztus 11. 19:22
null
Krasz Emil
Index

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

„Nagyon vártuk, és nagyon sokat vártunk rá, ha úgy tetszik nyolc, ha úgy, akkor három évet. Erre fel tessék, már rögtön a kezdés borzalmasra sikerült. A magyar női kézilabda-válogatott a csoportkör első fordulójában 31–28-ra alulmaradt a házigazda franciákkal szemben az ötkarikás játékok hivatalos nyitánya előtti napon.

A közelmúltat tekintve bőven optimistán várhattuk a magyar olimpiai csapat párizsi szereplését, Londont (2012) és Riót (2016) tekintve leginkább az aranyérmek számára lehettünk büszkék, mindkettőben nyolc alkalommal csendült a magyar Himnusz. A képet viszont némiképp árnyalta, hogy előbbin összesen 17, utóbbin 15 érmet szerzett a komplett különítmény, mármint annak szűk része.

Tokió utóbbiban, mármint az érmek darabszámát illetően ugyan nyitott (20), az aranyak tekintetében viszont zárt (6). A teljesítményt és a szereplést visszavette, más esetben fokozta, hogy a világjárvány miatt egyéves halasztást követően rendezhettek olimpiát a japánok, rendkívül szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett, a nagyközönséget mellőzve. Párizsban a sportvilág visszakapta a sportszerető nagyközönséget, és viszont, utóbbi négyévenkénti kedvenc időtöltéséhez jutott: szurkoljunk honfitársainknak, örüljünk velük együtt, ha nyernek, sírjunk velük együtt, ha veszítenek, valamint tágítsuk világlátásunkat olyan sportágak, versenyzők megismerésével, amikről és akikről addig nem is hallottunk. A fokozott várakozásoknak azonban ára is volt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Upuaut
2024. augusztus 12. 07:23
Legszarabb.
ekeke1
2024. augusztus 12. 06:38
"Párizs volt minden idők legmilyenebb olimpiája" Volt néhány emlékezetes olimpia. Az 1936-os, Berlin-hitleri. 1972-os München- palesztin mészárlásos. Az 1980-Moszkva,1984-Los Angeles- bojkott. És most ez a 2024 Párizs woke, lmbtq..xyz.
ertönszena
2024. augusztus 12. 06:16 Szerkesztve
Az egész írásnak semmi értelme, viszont a végén frankón hitet tesz a párizsi olimpián élesben először megnyilvánuló genderizmus mellett. Gratulálunk!
states-2
2024. augusztus 12. 03:18
Párizs volt az első kommunista-woke olimpia. Csak reméljük, ha az emberiség észhez tér, akkor az utolsó is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!