Pár évtizede a Bruce Lee-filmek és a Linda-sorozat okán roppant népszerű lett Magyarországon a japán karate

2024. augusztus 10. 10:02

Most figyeljünk jobban.

2024. augusztus 10. 10:02
Ceglédi Zoltán
Ceglédi Zoltán
Facebook

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

„Pár évtizede a kínai kung-fut bemutató Bruce Lee-filmek, valamint a koreai taekwondót használó Linda-sorozat okán is roppant népszerű lett Magyarországon... a japán karate. 

Most figyeljünk jobban.

***

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. augusztus 11. 11:18 Szerkesztve
Ez a taekwondó olyan, mint a balett, vagy a grendán a tornászlány. Ott bizony üzemszerűen történhetnek drasztikus változások egy-egy mozdulattól a szüzességet illetően. Viszont ebben a sportban azért kettős orgazmus is lehetséges, mert egyrészt ugye a lábát a feje fölé emelve törénhet az egyik, de a másik meg az, hogy az ellenfélnek lerúgja a fejét!
Reszelő Aladár
2024. augusztus 11. 08:48
Azért olyan óriási különbség nincs a rokon ágazatok között. Kézzel ütni lehet néhányféleképpen, de azért a lehetőségek száma nem végtelen. Rugás dettó. A Teakwondo alapvetően lábtechnikára fókuszál, a sportág szépségét az úgynevezett bázistechnikák elsajátítása adja. Itt a cél a rúgások, hárítások és ütések kivitelezésében tökéletesítése. Ennek a bemutatója a formagyakorlat (az olimpián lehetett volna ebből valami bemutató), ez igazán látványos. Amit pedig a páston láttunk, az a küzdelem. Itt nem a szépség dominál, hanem az eredmény. Gyors mozgás, gyakran aprítás és csak ritkábban kerülnek elő látványosabb technikák. De ez talán a legtöbb küzdősportra jellemző.
Upsz
2024. augusztus 10. 16:29
Ez reakció volt egy nemtudom hol megjelenő írás címére. Itt csak felhívták a figyelmet hogy mekkora baromság.
august
2024. augusztus 10. 16:01
Akitlosz 2024. augusztus 10. 14:24 "Most figyeljünk jobban.” Mire? ---------- :)) Nem baj, ha nem érted, ugyanis szerintem arra akarta fölhívni a figyelmet, amit a libsik alapból megkérdőjeleznek, hogy a SPORT így nagybetűvel, legyen az foci karate, vagy bármely más sportág népszerűsítése, akár filmen, vagy más helyi és világversenyen, nagyon sok embernek ad kezdő muníciót ahhoz, hogy sportolni kezdjen, vagy legalább is szeresse magát a sportot, a mozgást. Vagyis a versenysport, az a tömegsport húzóágazata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!