Tajtékzik a spanyol sajtó: magukénak akarják Márton Viviána magyar aranyát (VIDEÓ)

2024. augusztus 10. 09:59

Nem bírják elviselni, hogy a Kanári-szigeteken született lány Magyarországot választotta.

2024. augusztus 10. 09:59
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Miért? Kérdezik a spanyolok a magyar olimpiai arany után – írta meg a Magyar Nemzet. Kiderült, hogy megdöbbenve álltak a spanyol lapok azelőtt a tény előtt, hogy Márton Viviána hazánknak, Magyarországnak nyert egy aranyérmet az olimpián, s nem Spanyolországnak.

Viviána győzelmének a híre vezető anyag lett a spanyol Marcán, magukénak érzik a magyar csodát.

A Marca X-oldalán már egyenesen azt kérdik, „miért?”. Kifejtik, az újdonsült olimpiai bajnok és ikertestvére, Luana Teneriféről indultak, tizenkét éves koruk óta Madridban élnek, utóbbi szintén magyar színekben lett világbajnok (57 kg) 2023-ban. A tokióban ezüstérmes Adriana Cerezo az edzőpartnerük, és bár kanári-szigetekinek érzik magukat, a szüleik hazáját választották, mert a magyar szövetség végig támogatta őket.

Több hozzászóló is a spanyolok ötödik idei aranyának tartja a magyar lány érmét.

Mások pedig szimplán büszkék rá, és sokan meg is osztották, hogy Márton Viviána nem feledkezett meg róluk sem, hiszen a győzelme ünneplése közben a magyar zászló mellett a Kanári-szigetekét is a magasba emelte – ezzel is bizonyítva kettős identitását.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2024. augusztus 11. 07:51
Férfi sportoló indulhat nőként, az normális? Hazát nem választhat az ember?
Oldalkosár
2024. augusztus 10. 18:35
Már csak a görögöknek kellene összevesznie velünk valami mondvacsinált dolog miatt és teljes a mediterrán front ellenünk.
Akitlosz
2024. augusztus 10. 18:27
Csupán a héberek írta Mandiner tajtékzik és próbál feszültséget kelteni a spanyolok és a magyarok között.
Ekrü
2024. augusztus 10. 16:36
Ez igen egyszerű. Adták volna meg a spanyol állampolgárságot is a születésükkor és akkor most mondhatnák , hogy magyar- spanyol kettős állampolgár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!