Orbán az olimpiáról: Nem szabad elégedetté válnunk a 2024-es eredményektől (VIDEÓ)

2024. augusztus 26. 22:20

A miniszterelnök szerint a mi helyünk az első tízben van a nyári játékokon, s nem szabad kisebb célt kitűznünk a jövőben sem.

2024. augusztus 26. 22:20

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda, Fischer Zoltán

A minap interjút adott Orbán Viktor a Nemzeti Sportnak, amelyben hosszabban is elemezte a magyar sport helyzetét a párizsi olimpia kapcsán. A miniszterelnök derekas helytállásnak nevezte az olimpikonjaink által elért eredményeket, köztük a hat aranyérmet, és úgy vélte, hogy a magyarok helye az első tízben van. Ennél kisebb célt a jövőben sem szabad kitűznünk. Ugyanakkor a konkurencia hatalmas és nagyon erős. A kormányfő azt is elárulta, hogy titokban nyolc aranyéremben reménykedett, de az elért hat első helyet is értékeli. Azonban nem szabad elégedetté válnunk a 2024-es eredményektől – idézte a Mandiner is a politikust az interjúból.

Ezt is ajánljuk a témában

Ha a jövő felől nézzük és a mostani olimpiát arra használjuk, hogy megértsük a következő olimpiákat, akkor az, amit most tudunk, kevés, csak a folyamatos hátrasorolódáshoz elegendő”

 – tette hozzá. Szerinte Kanada, Dél-Korea, Új-Zéland, a közép-ázsiai küzdősportok országai „elmennek mellettünk”. Orbán Viktor rámutatott: nem lehet kimaradni az új sportágakból sem.

„Ez nehéz szakmai feladat, amit majd az olimpiai bizottságnak kell megoldania, de nem mondhatunk le az olimpia programjába bekerülő új sportágakban elérhető esélyeinkről, mert ezzel hátrasoroljuk magunkat” – vélekedett a miniszterelnök, aki szerint vannak ki nem használt lehetőségeink, példaként említette a kerékpárt. Azt meg egyenesen hibának nevezte, hogy a pályakerékpárból kiszálltunk. Ezen változtatni kellene a jövőben.

Az írásos anyag után Orbán Viktor videós formában a Youtube-csatornáján is megjelent az interjú, amelyet itt tekinthetnek meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ne szájalj
2024. augusztus 28. 17:30
Azzal sokkal elegedettebb lennek, ha a 60% tulsulyos orszagabol lemennenk a 2% tulsulyos orszagaba. Az Olimpiat 4 evente latom, a dagadtakat meg minden masodik percben.
kata56
2024. augusztus 27. 11:42
Szokas szerint: rend van a fejeben. Es ami nagyonnagyon tetszik: odaallt Milak melle. 🙂
contractor-2
2024. augusztus 27. 06:51
A fél ország nyaralt az olimpia alatt, beleértve őt is. Kétlem, hogy pont az olimpiát nézte volna ő is Horvátországban.
Finta László
2024. augusztus 27. 00:25
Ez a potrohos lótolvaj mit tett az érmekért és a pontszerző helyezésekért? Ez a hájas szarházi elégedetlenkedik? Negyven métert sem tudna úszni, nemhogy négyszázat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!