Gémesi Csanádot jelölték az olimpia fair play-díjára!

2024. augusztus 23. 09:20

Óriási elismerés.

2024. augusztus 23. 09:20
null

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ahogy a Team Hungary a közösségi oldalán rámutatott, Gémesi Csanád is ott van a párizsi olimpia fair play-díjának öt jelöltje között.

A magyar kardvívó az egyéni verseny nyolcaddöntőjében a tunéziai Faresz Ferzsani ellen 9–10-es hátránynál jelezte a mérkőzésvezetőnek riválisa találatát.

A találkozót végül az ezüstéremig menetelő afrikai ellenfél nyerte 15–14-re, a sportszerű jelenet tehát mérkőzést befolyásoló volt.

A másik négy jelölt Ellie Black kanadai tornász, Jean-Christoph Rolland, az evezős világszervezet vezetője, Olaf Tabor, a német evezőscsapat vezetője, valamint Farina Hasimi és Hanna Cerah országúti kerékpárosok – írja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapja.

Mint ismert, korábban egy másik magyar kardozó, a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron sportszerűségét is elismerték. A klasszis a budapesti Gerevich–Kovács–Kárpáti Kardvívó Világkupa tavaly március 26-i, a világranglista éllovasa, Sandro Bazadze elleni döntőjében adott vissza látványosan egy tust ellenfelének. A sportszerű cselekedettel kiérdemelte a Nemzetközi Fair Play Bizottság díját – írta az olimpia.hu.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galsó Atya
2024. augusztus 23. 10:37
Ezt úgy hívják, hogy balek.
fabulon a bőre őre
2024. augusztus 23. 10:18
Új olimpiai sportág születéséért kell az algériai és a tajvani bokszolót, valamint Bachot kitüntetni. Férfiak olimpiai aranyérem elérése érdekében nyilvánosan franciák előtt annyi nőt, ahányat szükségesnek látnak. Miért nem volt egy súlycsoportban (miért volt egyáltalán súlycsoport) kettő belőlük?
pollip
2024. augusztus 23. 10:15
Én a jelölés után meg is adnám neki a díjat!
ittésmost
2024. augusztus 23. 10:14
De jó! Egy hősies kardvívó - még ilyen is él a Földön. Szent László lovagkirály méltó utódja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!