Kós Hubert a francia riválisáról: „Nem hiszem, hogy meg tudnám őt verni”

2024. augusztus 21. 11:48

Friss olimpiai bajnokunk rendkívül szerencsésnek érzi magát, hogy Bob Bowman tanítványa lehet.

2024. augusztus 21. 11:48
Kós Hubert

Nyitókép forrása: SEBASTIEN BOZON / AFP

 

Kós Hubert a párizsi olimpián 200 méter háton szerzett aranyérmet. Ebben a számban Wladár Sándor és Egerszegi Krisztina után harmadik magyarként nyert az olimpiák történetében. A Nemzeti Sportnak adott interjújában először arról beszélt, milyen érzések kavarogtak benne a győzelem után, egyáltalán milyen út is vezetett el idáig. A sportoló a tokiói olimpián még 200 méter vegyesen indult, de az nem feküdt neki túl jól, hiszen ott csak 20. helyen ért célba.

Ezt is ajánljuk a témában

Így vélekedett a Tokió utáni időszakról: „Kudarcként éltem meg, hogy nem tudtam megcsinálni. Hogy előtte a hazai Európa-bajnokságon hiába úsztam a középdöntőben juniorvilágcsúcsot kétszáz vegyesen, végül csak az ötödik lettem. Tokióban a döntő volt a minimális célom. És nem sikerült, nagyon nem… Utána kezdtem el változni és változtatni – mentálisan. Hogy jobban tudjam kezelni ezeket a helyzeteket: volt tapasztalatom, annyit tanultam a velem történtekből, hogy rájöttem, mi kell ahhoz, hogy nyerjek.”

A magyar úszó kiemelte, hogy ezek a kudarcok is kellettek ahhoz, hogy hátra váltson, és utána minden nagy versenyen győzelmet arasson (2022-es Európa-bajnoki 1.hely, 2023-as világbajnoki győzelem és a már említett 2024-es olimpiai aranyérem).

Amiatt pedig nagyon szerencsésnek érzi magát Kós Hubert, hogy az a Bob Bowman lehet az edzője, aki korábban a Michael Phelps-nek is a trénere volt. Phelps 23 olimpiai aranyat vitt haza, ugyebár.

Ezt is ajánljuk a témában

„Kétszáz háton legyőztem az addig szintén verhetetlennek hitt Ryan Murphyt, leültünk Bobbal beszélgetni – emlékezett vissza. – Én sohasem gondoltam volna korábban, hogy háton ilyen időeredményekre leszek képes, és mikor megkérdeztem Bobot, vajon Ryant könnyebben elkaphatnám-e a későbbiekben, mint Léont, ő egyértelmű igennel felelt.”

Kós Hubert megjegyezte, hogy valószínűleg ugyanúgy barátok maradnának Léon Marchanddal, ha ugyanabban a versenyszámban úsznának, ám nem hiszi, hogy le tudná őt győzni.

Szerintem igen, de ahogy mondtam, nem hiszem, hogy meg tudnám őt verni. Tizennégy egyéni szám van a férfiaknál az olimpián, csak nem fog minden távon úszni a jövőben…”

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeressZoltán
2024. augusztus 21. 13:31
Mi bízunk benned. Bízzál magadban és előbb-utóbb elkapod a franciát!
lola51
2024. augusztus 21. 12:49
Egy kérdés,akkor a sok itthoni edző mi a fenének van több milkós fizetésért? A sok egyéb sport ágazatról nem is beszélve.. A kis költségvetésű sportolók jobb eredményt értek el mint a több száz milliós költségvetésű csapat sportok. Lásd 2024 olimpia!
Novicsok-5
2024. augusztus 21. 11:54
Doppingolj, mint a francia. Akkor megvered.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!