Kirobbant a párizsi olimpia legnagyobb botránya: rassszizmussal vádolják a magyar edzőt – mutatjuk, miért (VIDEÓ)

2024. augusztus 13. 16:58

Gelle Noémit egy kézjele miatt támadták be.

2024. augusztus 13. 16:58

Nyitókép: Képernyőfotó

A magyar ritmikus gimnasztika edzőjét, Gelle Noémit rasszista kézmozdulattal vádolták meg pár nappal a párizsi olimpia vége előtt – írta a Daily Mail.

A lap felidézte, hogy a magyar edző a női ritmikus gimnasztika egyéni összetett versenyének televíziós közvetítése közben jelent meg a képernyőn, miközben Pigniczki Fanni mutatta be a gyakorlatát.

Mikor észrevették, hogy veszi őket a kamera, mindketten integettek, Gelle Noémi pedig a jobb kezével az „ok” emojihoz hasonló gesztust tett.

A Daily Mail megjegyezte, hogy bár a szimbólumot a legtöbb ember egyszerűen csok „ok” jeleként ismeri, 

az elmúlt években a fehér felsőbbrendűség őszinte kifejezéseként is használták a Rágalmazásellenes Liga szerint.

A Liga 2019-ben kiadott közleménye szerint azonban „különös óvatossággal kell eljárni, hogy ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket a gesztust használó személy mögött álló szándékról” – idézte a lap.

A Daily Mail arra is kitért a cikkben, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a magyar tréner a „fehér hatalom” jelét mutatta volna, és nagyon valószínű, hogy egyszerűen csak azt jelezte a magyar tornász számára, hogy mindent jól csinált.

A komoly visszhangot kiváltó kézjelet alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. augusztus 15. 17:44 Szerkesztve
Szarjon sünt az összes woke barom! Egyébként beszélhetnénk a fehérek és a feketék átlagintelligenciájáról de ma már a tudományos adatok is rasszisták.
syphax
2024. augusztus 15. 06:53
Szarják össze magukat az ILYEN KÓROSAN TÚLÉRZÉKENYKEDŐ-FONTOSKODÓ BARMOK!! O.K.. FASZÁUL!
orokkuruc-2
2024. augusztus 14. 15:23
És te, címadó, anyukádBA előlről, vagy hátulról támadtál be? ValakIT (azaz tárgyas raggal) csak MEGtámadunk magyarul. Tehát baszd a saját anyanyelvedet, de ne az én gyönyörű magyar nyelvemet, te aljadék provokátor!
Robi54
2024. augusztus 14. 14:12
Hú,de unom már ezt a rasszistázást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!