Jótékony célra ajánlja fel olimpiai helyezéséért járó pénzjutalmát Losonczi Dávid

2024. augusztus 08. 22:37

Én ezt sosem a pénzért csináltam, hanem azért, hogy dicsőséget szerezzek Magyarországnak, a hazámnak, és a családomnak – indokolta döntését a magyar birkózó.

2024. augusztus 08. 22:37
LOSONCZI Dávid

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Jótékony célra ajánlja fel a párizsi olimpiai játékokon elért helyezésért járó pénzjutalmát Losonczi Dávid, aki csütörtökön elveszítette a dán színekben induló Bisultanov elleni bronzmérkőzést, ezzel ötödik lett a 87 kilogrammos kötöttfogású birkózók versenyében. 

Az olimpiai ötödik helyezésért egyébként a magyar állam 15 milió 730 ezer forintot fizet jutalmul a sportolóknak.

A 24 éves magyar sportoló mindezt a Mediaworks riporterének adott interjúban úgy indokolta: 

„Én sosem a pénzért műveltem ezt az sportot, hanem azért, hogy a hazámnak és a családomnak dicsőséget szerezzek, de ez most nem sikerült. 

Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, rengeteg üzenetet kaptam, éreztem, hogy az egész ország ott áll mögöttem. Meg fogok tenni mindent, hogy visszavágjak. Még egyszer nagyon köszönöm a támogatást minden magyarnak!”.  

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 


 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 09. 07:36 Szerkesztve
Gratulálok az eredményhez! Azonban az adománnyal bánjon nagyon óvatosan, mert a legtöbb alapítván gazemberek kezében van................................... Szívem szerint azt mondanám, hogy adjon belőle személyesen, ha a lelkiismerete ezt diktálja, de a többit inkább fordítsa önmagára és családjára, mert nagyon megdolgozott érte.
Karbantartó9
2024. augusztus 09. 06:16
Szép gesztus, bár megérdemelné az összeget, sokat tett a sportért.
Novicsok-5
2024. augusztus 09. 06:04
Ezek szerint nem fideszes. Ők csak lopni tudnak, segíteni nem.
Sróf
2024. augusztus 09. 03:13
Aszta! Respekt! (Bocsánat, de erről most óhatatlanul eszembe jutott Kovács Richárd bokszolónk, aki szintúgy ötödik lett, de a 15,7 millió helyett 31,3 milliót "követel", mondván, hogy Hámori Lucának a jutalmát annyira egészítette ki a bokszszövetség, tehát akkor neki is annyi jár.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!