Losonczi Dávid ötödik helyezést ért el a párizsi olimpián

2024. augusztus 08. 20:21

A magyar birkózó elveszítette a dán színekben birkózó Bisultanov elleni bronzmérkőzést.

2024. augusztus 08. 20:21
Losonczi Dávid a 2024-es párizsi molimpia bronzmérkőzését követően

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Losonczi Dávid ötödik lett a kötöttfogású birkózásban a 87 kilomgammos kategóriában a párizsi olimpiai játékokon. A magyar sportoló a szerdai elődöntőben elszenvedett vereséget követően a bronzéremért küzdhetett. Ellenfele a dán színekben versenyző Bisultanov volt, aki ellen alacsonyan lévő súlypontja miatt kifejezetten kellemetlen birkózni. A dán okat képviselő sportoló gyenge pontja azonban az állóképessége. 

A bíró az első menet felénél figyelmeztette Losonczi, így az ellenfél jöhetett a földről, de nem sikerült megemelnie sem birkózónkat, így egy pontos vezetésével ért véget ez a felvonás. 

A második menetben a magyar birkózó sokkal nagyobb lendülettel kezdett, és a bíró most a dánt figyelmeztette, így a Losonczi került előnybe. Sajnos a bíró épp akkor állította le a földharcot, amikor a magyar fiú akciót indított, ezért nem lett pont belőle. A ádn kapott lehetőséget földharcra, és sajnos ki is emelte Losonczit, és levitte a szőnyegről, ezért egy ponttal átvette a vezetést. A magyar birkózó sajnos a végére nagyon elfáradt, és nem tudott visszajönni a meccsbe, így az ötödik helyezést szerezte meg. 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2024. augusztus 09. 11:24
Kérem azok segítségét, akik tisztában vannak a birkózó-matekkal. Hogyan lesz valakiből ötödik, aki elveszíti a bronzmeccset?
sors
2024. augusztus 08. 21:59
Semmi különös, csak pekingi forma.
rugbista
2024. augusztus 08. 20:47
A fogyasztás lett eltolva? Na. A másiknál nem az olimpiára hegyezték ki a formát, hanem a Tisza-Maros szöge bajnokságra. A harmadiknál a sajtóban anyázzák egymást. A negyediknél megsértődik az edző, mert nem a dagadt és öreg tesóját válogatják be (mutatja a kardozók erejét, hogy egy ezüst azért leesett), az ötödiknek román lesz a legnagyobb vetélytársa, és ezért bosszankodik, mert mire fogja majd, hogy újra leégett? A hetedikben a világbajnok elfelejt vívni, a nyolcadikban az első meccs 3. menetét sem bírja a magyar srác, a kilencedikben a dereka fájt a leánynak, azért kezdett értékelhetetlenül (akkor hogyan nyert futamokat a végén?) és a többiben eleve esélytelenek voltunk. Valami qrvára büdös a magyar sportban, főleg a sportági szakszövetségek vezetői között!
nagymester-b-2
2024. augusztus 08. 20:37
Még a nevét sem tudják leírni a faszparasztok. Nem derül ki hányadik lett, és olyat se láttam még hogy dán okat. Tisztogatás kéne a szerkesztőségben, 7. Osztályban ilyenekért megbuktatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!