Losonczi Dávid: Azért művelem ezt a sportot, hogy a hazámnak dicsőséget szerezzek, de ez most nem sikerült...

2024. augusztus 08. 22:03

Az olimpián ötödik helyezést elért birkózó jótékony célra ajánlja fel a helyezéséért járó pénzjutalmat.

2024. augusztus 08. 22:03
Losonczi Gergely a 2024-es párizsi olimpia bronzmérkőzésén

Nyitókép: Csudai Sándor/Mediaworks

Losonczi Dávid ötödik lett a párizsi játékokon, a 87 kilogrammos kategóriában a kötöttfogású birkózók versenyében. A 24 éves magyar sportoló bevallottan éremszerzési céllal érkezett az olimpiára, így nem csoda, hogy az elvesztett bronzmeccs után nagyon csalódottan nyilatkozott a Mediaworks riportereinek. 

Hogy vagy?

Nem jól...

Testileg vagy lelkileg inkább?

Ezt a meccset fejben elrontottam. Egy pillanatra megálltam, felkapott, eldobott. 

Ezen a meccsen én kaptam ki, nem ő vert meg engem. 

Tegnap nagyon mélyen voltam, és a nullára kellett felküzdenem magam 24 óra alatt, ami majdnem sikerült is. Úgy látszik, mégsem. Egy kicsi kimaradt, ez a kicsi most megbosszulta magát. 

Az olimpia terhe egy kicsit megnyomott? 

Nem éreztem magam annyira megterhelve. Talán a tegnapi vereségem nyomta rá a bélyegét a teljesítményemre. Megvertem egy kétszeres világbajnokot, Európa-bajnokot. Döntőbe szerettem volna kerülni, ezért jöttem ki – és valahogy nem jött össze ez az egész. Fejben megtörtem tegnap az elődöntő után, nagyon mélyről kellett nagyon gyorsan visszajönnöm, és ez nem sikerült. 

Milyen éjszakád volt?

Borzasztó. A sírógörcs kerülgetett. Beszéltem a szüleimmel, tíz percig sírtam a telefonba apának. 

Próbáltam rendbeszedni magam fejben, de valahogy elcsúszott. Most nem is tudok magamra mérges lenni, mert tudom, hol hibáztam. Tegnap nem tudom, hogy miért kaptam ki, mert mindent megtettem és fejben is ott voltam. Most nem tudok mit kezdeni magammal. 

Még jobban bánt, hogy Novikov nyerte meg az olimpiai bajnoki címet? 

Gratulálok neki! Engem is megvert, ezért úgy vagyok vele, hogy inkább ő nyerjen mint az iráni. Ettől függetlenül nagyon nehéz lesz feldolgozni ezt az olimpiát. Nem így, nem ezért a célért érkeztem ide. Fejben nagyon összeestem és nem tudtem időben visszajönni, ez meghatározta a mai napot.  

 Fiatal vagy, négy év múlva visszatérsz, ugye?

Nem lehet tudni, hogy mi lesz négy év múlva. Most lettem 24 éves, most voltam itt az olimpián. Nem tudom, négy év múlva hol leszek, mit fogok csinálni. Bármi közbejöhet. Ebben több van. Nem tudom, jelenleg erre nem tudok válaszolni. Először fel kell dolgoznom, hogy mit műveltem magammal, minek tettem ki magam fejben, mert ezt a harcot mentálisan buktam el. 

Még annyit szeretnék mondani, hogy

jótékony célra fogom felajánlani az olimpiai helyezésért járó pénzjutalmat. Én sosem ezért műveltem ezt az sportot, hanem azért, hogy a hazámnak és a családomnak dicsőséget szerezzek, de ez most nem sikerült. 

Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, rengeteg üzenetet kaptam, éreztem, hogy az egész ország ott áll mögöttem. Meg fogok tenni mindent, hogy visszavágjak. Még egyszer nagyon köszönöm a támogatást inden magyarnak!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hxl101
2024. augusztus 09. 14:23
Tévedés hogy nem szereztél dicsőséget.Millió MAGYAR embernek TE vagy a legnagyobb király.Milliók szivét elnyerni nehezebb mint érmet szerezni.
mandala-3
2024. augusztus 09. 07:35
Nekem és azt hiszem sokunknak kedvence (vagy) lettél Dávid!!! Sok sikert és kitartást a továbbiakhoz.
pollip
2024. augusztus 09. 05:42
Nekem sikerült örömet okozna! Tisztelem és becsülöm! Négy év múlva jó lenne látni az olimpián!
zabszem
2024. augusztus 09. 00:42
Ügyes voltál. Az ember azért nem befolyásol annyit, mint gondolja... Ember tervez, Isten végez. A lényeg a talpraállás, nem az elbukás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!