„Inkább spanyolnak érzi magát, mint magyarnak” – elszabadultak az indulatok a spanyol kommentszekciókban Márton Viviána aranya után

2024. augusztus 10. 11:29

„Ez volt az utolsó csepp a pohárban” – írta az egyik hozzászóló.

2024. augusztus 10. 11:29

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Márton Viviána aranyérmet nyert taekwondóban a párizsi olimpián – a spanyolok pedig még mindig nem bírtak napirendre térni afelett a tény felett, hogy a lány magyar színekben versenyzett. 

A Marca spanyol sportoldal a következő szöveggel osztotta meg az X-oldalán Viviána győzelmét:

„A magyar Márton Viviána a Kanári-szigetek zászlajával ünnepelte aranyérmét a taekwondo női 67 kg-s versenyében.”

Az olvasók teljesen kiakadtak: volt, aki szerint „ez volt az utolsó csepp a pohárban”, más szerint „a szigeten élt 12 éves koráig. A júniusi olimpiára a Tenerife déli részén fekvő Aronában készült. Szerinte inkább érzi magát kanárinak, mint magyarnak. De minden országból csak egy-egy sportolót lehet kiválasztani, súlycsoportonként.”

Volt aki védelmébe vette azt, hogy magyar színekben versenyzett Viviána: 

„Tehát, mindkét szülője magyar. Sokat nyaraltak Tenerifén, majd később odaköltöztek. A lányok ott születtek, de magyar-spanyol állampolgárok.”

Van, aki kötötte az ebet a karóhoz, s tartotta magát ahhoz, hogy igenis, új spanyol érem született: „Bármi is legyen, ez a spanyol sportolóink sikere. Siker, mert az uralkodóink [a spanyol királyi család] alkalmatlanságával szemben mi ott vagyunk. Ha bárki egy kicsit is aggódott volna, a csúcson lennénk”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50-52
2024. augusztus 14. 17:56
A mandi már megint hazudik.
F1950
2024. augusztus 11. 01:07
Ella decidió vestirse en uniforme húngaro y representar el país de sus padres...Déjenla en paz.
calen
2024. augusztus 10. 20:59
Ezek a sértett spanyolok tipikus magyarok. :D Geccc... :))))))))))
gyzoltan-2
2024. augusztus 10. 15:04
A magyarországi zsidó hatalomnak, vezetésnek nem áll érdekében a magyar nemzeti egység megteremtése, a magyar nemzeti érdekek képviselete, védelme..! Ellenben érdeke.., na mi is lehet..?! -talán nem ezt tapasztalhatjuk..? Akit csak lehet, aki csak magyar potenciált jelenthet, igyekeznek a határainkon kívül tudni... és még hálásak is lehetünk, hogy itt a rosszal együtt élhetünk, a még-rosszabb eljövetelének fenyegetése alatt..! Maga a téma felvetése is megosztásra, szembeállításra törekszik, az indulatok gerjesztését szolgálja..! Vegyük már észre, úgy játszanak velünk, ahogy csak akarnak... Van egy épkézláb magyarországi magyar vezető, ki a magyar Magyarországért tesz?! -ilyet nem láthatunk..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!