Így indokolta Marco Rossi, miért forgatta fel a válogatottat

2024. augusztus 27. 14:47

Hatan is kimaradtak az idei Eb-csapatból.

2024. augusztus 27. 14:47
Weiler-Simmerberg, 2024. június 12.
Lang Ádám, Szoboszlai Dominik, Schäfer András, Fiola Attila, Varga Barnabás és Kleinheisler László (b-j) a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott tagjai a csapat nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 12-én.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ahogy arról beszámoltunk, kihirdette legújabb válogatott keretét Marco Rossi. Ahogy az utóbbi időben szokta, a szövetségi kapitány Telkiben felolvasta azoknak a labdarúgóknak a névsorát, akikkel megkezdi a felkészülést a Nemzetek Ligája-sorozatra. A magyar válogatott szeptember 7-én Düsseldorfban a németekkel, majd három nappal később a Puskás Arénában a bosnyákokkal kezdi az őszi programot.

Ezt is ajánljuk a témában

A németországi Európa-bajnokságra utazó keretből nagy nevek maradtak ki, a napokban Szaúd-Arábiába igazoló Szappanos Péter helyére Tóth Balázs került a kapuba. Az Újpestre aláíró Fiola Attila, a Cipruson futballozó Lang Ádám, a Hoffenheim kötelékébe tartozó, de csapatot kereső Szalai Attila, a Görögországba visszatérő, de szintén új együttesre éhező Kleinheisler László és a West Bromwich Albiont választó Callum Styles sem tagja az első NL-keretnek.

A szövetségi kapitány ezúttal csak olyan játékosokat hívott meg, akik rendszeresen játszanak klubjaikban és teljesítményük is megfelelő a nemzetközi szinten megkívántaknak.

„Az egyik legfontosabb befolyásoló tényező ezúttal az volt, hogy több játékosunk sem játszik a klubcsapatában.

Rájuk nem számíthatok, ez viszont kitűnő lehetőséget adott arra, hogy olyan fiatalokat hívjak meg, akiket már figyelünk egy ideje.

Szappanos épp a napokban szerződött Szaúd-Arábiába, így értelmetlen lett volna most őt hazahívni, a középpályán Styles sincs játékban, ezért döntöttem Nikitscher behívása mellett. A válogatottnak arra van szüksége, hogy kiválasztottak játékban és jó formában legyenek, illetve kiegyensúlyozottan szerepeljenek” – fogalmazott Marco Rossi a sajtótájékoztatón.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. augusztus 27. 18:29
linnhegyi! MIÉRT volt sikertelen az EB? KIJUTOTTUNK, és Németország és Svájc mögött harmadikok lettünk a csoportban.
benedek77
2024. augusztus 27. 16:29
Forgathatja a mester amerre akarja a csapatot, attól még szar marad. Honosítással, felduzzasztott eb mezőnybe, vigaszágon be tudunk majd jutni, de nagy csodákat ne várjatok. A kérdés az, hogy az elbaszottul sokmilliárd közpénz amit a magyar fociba ölnek, hova megy? Mert ugye magyar rendszerben pallérozódó, európai középszintet megütő játékosunk sincs. Akiket elvisznek fiatalon, azoknak van esélye.
anegy_
2024. augusztus 27. 16:06
Az indoklása Rossi mesternek teljesen elfogadható, bármennyire is sajnálom a kiesőket. Na, akkor hajrá MAGYAROK!!!!!
kunfia1
2024. augusztus 27. 15:47
llnnhegyi 2024. augusztus 27. 15:20 Sikertelen EB után,ezt találta ki Rossi. Az elküldöttek voltak a hibásak. Ennyire a nagymuterom is képes lenne,ingyen." Reálisan Rossi a legjobb választás a válogatott élére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!