Szaúd-Arábiába igazolt a magyar labdarúgó-válogatott kapusa

2024. augusztus 23. 16:18

Megvan a szerződés; Szappanos Péter az al-Fateh együttesében folytatja karrierjét.

2024. augusztus 23. 16:18
null

Nyitókép: Paksi FC hivatalos Facebook-oldala

Szappanos Péter a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Fatehben folytatja pályafutását. A 33 éves kapus eligazolásáról eddigi klubja, a Paksi FC számolt be pénteken a honlapján. A válogatott kerettag, aki ott volt nyáron a németországi Európa-bajnokságon, az elmúlt napokban orvosi vizsgálatokon vett részt, majd aláírta a szerződést a két klub és a játékos.

„Mindenekelőtt nagyon köszönöm a klubnak a lehetőséget, hogy egy éve, nehéz helyzetben leigazolt. Merem állítani, tavaly nyáron én is a legjobb döntést hoztam, hogy Paksra érkeztem, ez szerencsére eredményekben is megmutatkozott, klubtörténelmet tudtunk írni. Nagyon sok kiváló embert ismertem meg, eddigi pályafutásom csúcsa volt a Pakson töltött időszak, ahol, mondhatom, otthonra leltem. Köszönöm a szurkolóknak azt a töretlen biztatást és támogatást, amit meccsről meccsre kaptam. Pakson példaértékű a szurkolás, és az, amit a csapatért tesznek.” 

Olyan lehetőség előtt álltam, amit – úgy gondolom – muszáj volt elfogadnom. Kiskorom óta azért dolgoztam, hogy egyszer külföldre igazolhassak, és szerintem nem kell ecsetelnem, milyen ellenfelek ellen léphetek majd pályára.”

„Tiszta szívemből szurkolok a csapatnak, hogy sikerüljön elérni a Konferencia-liga csoportkörét, és úgy gondolom, erre nagy százalékban meg is van az esély. A csapat, a vezetők, és természetesen a szurkolók, valamint az egész város is nagyon megérdemelné” – búcsúzott a kapus a paksi együttestől. 

Szappanos Péter Zalaegerszegen négy évet játszott, majd 2018-tól 2021-ig Mezőkövesden szerepelt. Onnan a Budapest Honvédhoz igazolt és a kispesti csapattól érkezett tavaly nyáron a paksiakhoz.

 

Az al-Fateh pedig már be is jelentette Szappanos Pétert: 

(MTI/Mandiner.hu)

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!