Itt a várva várt meglepetés – keretet hirdetett Marco Rossi, erre senki sem számított

2024. augusztus 27. 13:06

A szövetségi kapitány 13 órakor hirdette ki a válogatott névsorát a szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsek előtt.

2024. augusztus 27. 13:06
ROSSI, Marco

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kihirdette legújabb válogatott keretét Marco Rossi. Ahogy az utóbbi időben szokta, a szövetségi kapitány Telkiben felolvasta azoknak a labdarúgóknak a névsorát, akikkel megkezdi a felkészülést a Nemzetek Ligája-sorozatra. A magyar válogatott szeptember 7-én Düsseldorfban a németekkel, majd három nappal később a Puskás Arénában a bosnyákokkal kezdi az őszi programot.

Mint arról írtunk, a németországi Európa-bajnokság után Marco Rossi szövetségi kapitány elárulta, át fogja alakítani a csapatát, és annak a játékát is az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A közmédiának adott interjújában kitért arra a szakember, hogy biztosan lesznek változások a keretben, a klubcsapatukban kevés játéklehetőséget kapó futballisták beválogatását például jobban átgondolja. Rossi akkor úgy fogalmazott, Lang Ádám, Fiola Attila, Szalai Attila vagy Callum Styles sem biztos, hogy kap meghívót a szeptemberi mérkőzésekre.

Ezzel párhuzamosan a hírek arról szóltak, a diósgyőri Gera Dánielre, míg a KTE-ből Nikitscher Tamásra, az újpestiek közül Gergényi Bencére és az angol Plymouth Argyle-nál légióskodó Szűcs Kornélra is számít a kapitány.

Nos, Rossi szinte teljes mértékben az előzetes információknak megfelelően állította össze a keretét. Több újoncot avathat az együttes az előttünk álló találkozók során, miközben nagy nevek maradtak ki a Míster felsorolásából. Az Eb-kerethez képest Szappanos Péter, Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila, Kleinheisler László és Callum Styles sem kapott meghívót. Helyükre Gergényi Bence, Nikitscher Tamás, Vas Gábor és Yaakobishvili Antal került, de ismét ott lehet a csapattal Dárdai Pál és Tóth Balázs is.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Gergényi Bence (Újpest), Orbán Willi (RB Leipzig), Vas Gábor (Paks), Yaakobishvili Antal (Girona)
középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC), Nikitscher Tamás (Kecskemét), Schäfer András (Union Berlin)
támadók: Ádám Martin (Asztereasz Tripolisz), Csoboth Kevin (St. Gallen), Dárdai Palkó (Hertha BSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Torino), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

 

Ezt is ajánljuk a témában

Mi jár Marco Rossi fejében?

Kedden keretet hirdet a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Mutatjuk, milyen újoncokat hívhat be a Nemzetek Ligája-meccsekre.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2024. augusztus 28. 07:21
Nagy Ádám és Nego már rég nem válogatott szint! A többivel és az újakkal is egyetértek!
Camael
2024. augusztus 27. 14:44
sajnálom hogy, Lang Ádám nincsen a keretben:(
alexandrosz-2
2024. augusztus 27. 14:22
Falábú túlfizetett gecik mindannyian.
2024. augusztus 27. 13:51 Szerkesztve
Bolla megtanulta hogy nem feltétlen áll meg a játék ha Willi Orbánt meglökik és elesik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!