Gulyás Michelle olimpiai győzelme után távozik a szövetségi kapitány

2024. augusztus 11. 17:30

Martinek János döntött, a siker ellenére nem újítja meg az év végén lejáró szerződését a Magyar Öttusaszövetséggel.

2024. augusztus 11. 17:30

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

 

Még ki sem tudtuk ünnepelni magunkat Gulyás Michelle olimpiai aranyérme után, amit a párizsi olimpia zárónapján szerzett, az öttusa kétszeres olimpiai bajnoka, a jelenleg az öttusázók szövetségi kapitányaként dolgozó Martinek János a vasárnapi döntő után bejelentette, hogy az év végétől nem folytatja a munkáját.

Ezt is ajánljuk a témában

Martinek azon kevesek közé tartozik, aki sportolóként és edzőként is olimpiai aranyérmet szerzett.

„Török Ferenc és Kulcsár Győző után a harmadik magyar lehettem, aki versenyzőként és szövetségi kapitányként is olimpiai bajnok lett, ez egy álom beteljesülése. Ennél jobban pályafutást lezárni nem lehet. 

Ugyanis decemberig van szerződésem, és úgy döntöttem, hogy ezzel az olimpiával szeretném lezárni a kapitányi karriert, és háttérbe vonulni, mert a család fontosabb. Elég sokáig voltam versenyző, majd szövetségi kapitány, most egy kicsit a család a család következik. Amúgy a mai nap ennél tökéletesebb nem lehetett volna, Michelle hibátlan lovaglása után már szinte biztos voltam a sikerben. Ráadásul 2-es rajtszámmal indult, akárcsak én Szöulban, ez is jó jel volt. Guzi Blanka számára is irtózatosan jó eredmény ez a negyedik hely, elvégre később kapcsolódott be a sportágba a kézilabdából, így a vívás még nem tartozik, nem tartozhat az erősségei közé. Az olimpia előtt voltak viták, hogy mi legyen a csapat összeállítása, de a mai nap igazolta, hogy ez egy jó döntés volt” – nyilatkozta Martinek János Párizsban az Origónak.

Ezt is ajánljuk a témában

A szenzációsan versenyező lányok, az aranyérmes Gulyás Michelle és a negyedik Guzi Blanka sikere után a szövetségi kapitány beszélt a fiúkról is. Mint elmondta, a férfiak szombati versenyénél tudott volna egy kicsit jobbat is elképzelni annál, mint hogy Szép Balázs 10., Bőhm Csaba 13. lett.

A fiúkban is benne volt ugyanez a teljesítmény, csak belőlük nem tudott előjönni”

– véli a kapitány. Összességében persze azért ő is boldogan jön haza Párizsból hétfőn délután az aranygéppel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K4t1nk4
2024. augusztus 13. 18:17
Ez volt az utolsó klasszikus öttusa verseny amiben még a régi számok voltak, mert a sportágat nézetté akarják tenni. Megértem Martineket, hogy nem akar a további bohóckodáshoz asszisztálni. Szerintem sokan vannak így vele.
Jack Reynor
2024. augusztus 11. 23:29
a két aranya mellett egy bronzérme is van Janinak
zakar zoltán béla
2024. augusztus 11. 21:19
Sumákovits
rugbista
2024. augusztus 11. 18:22
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!