Az első kajak-kenu döntő a párizsi olimpián: a hajrá nem sikerült kenusainknak

2024. augusztus 08. 13:36

Az Adolf Balázs és Hajdu Jonatán alkotta párosunk sokáig dobogós helyen lapátolt.

2024. augusztus 08. 13:36
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

A keddi és szerdai elő- és reményfutamok után élesre fordult a verseny a Párizstól 35 kilométerre fekvő vaires-sur-marne-i vizes központban. A női kajaknégyes kivételével minden versenyszámban kellett elődöntőt menniük az egységeknek csütörtök délelőtt. Adolf Balázs és Hajdu Jonatán kettőse (egy bal és egy jobbkezes kenus)  felettébb szoros futamból kvalifikálta magát a fináléba: a független színekben (AIN) induló oroszok, Petrov és Korovaskov mögött 26 századdal a második lett új egységünk. Ugyan ötből négyen továbbjutottak, de jellemző, hogy a kieső franciák is versenyben voltak, végül egy hajóval maradtak le a magyaroktól.

A párizsi országkvótát 2023-ban Hajdu korábbi párostársa, Fekete Ádám szerezte meg Korisánszky Dáviddal (vb 5. hellyel), utóbbi korábban azt mondta a Mandinernek, ha valaki legyőzi őket a hazai válogatón, éremesélyesként térdelhet a hajóba Párizsban...

A hármas pályát kapta Adolf Balázs és Hajdu Jonatán. a négyesen a kínaiak, az ötösön az oroszok, a hatoson a németek rajtoltak. Jól kezdtek a magyar fiúk, a második helyen álltak. Féltávnál a harmadikok voltak, még az utolsó 150-200 méternél is a második-harmadik pozícióban haladtak. A végén nagyon jöttek a többiek, a kínaiak nyertek, az olaszok lettek a másodikok, a spanyolok a harmadikok. 

Adolf Balázs és Hajdu Jonatán hihetetlenül szoros befutó végén a 6. helyen zárt remek versenyzéssel: 48 századmásodpercre az álomtól, a dobogótól.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. augusztus 08. 15:44
Olimpiai pont.
pipa89
2024. augusztus 08. 14:42
Szép volt az, a végét kell még rendbe rakni. Nagyon erős volt a mezőny...
rugbista
2024. augusztus 08. 13:58
A döntőben egyik egységnek sem sikerült a hajrá. A női K-4 legalább összeszedett annyi előnyt "utazás közben", ami a dobogóra elég volt. Győzelmi esélyek: 0.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!