Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Rossi nem ostoba ember

2024. július 03. 18:51

Tisztában van azzal is, hogy a feje fölött a rendszerváltást követő magyar történelem legbefolyásosabb és leghatalmasabb emberei szkanderoznak egymással.

2024. július 03. 18:51
Scotland v Hungary: Group A - UEFA EURO 2024
Kele János
Kele János
Facebook

Fotó: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

„Marco Rossi – marad.

Hogy ennek – alig néhány nappal a magyar válogatott Eb-búcsúja után – hírértéke van, önmagában sokatmondó. Elbeszéli ugyanis, hogyan, mennyire látjuk reálisan önmagunkat, helyünket a futballvilágban, a sportág hazai állapotát, esélyeinket, reményeinket.

Az egész azzal kezdődött, hogy a Mister, az Eb-kiesés sokkja alól éppen csak ocsúdva úgy fogalmazott: a torna egyetlen percét sem élvezte, következésképp most szusszannia kell egyet, mielőtt döntene a folytatásról. A kiragadott félmondatból aztán rögvest ügy lett, publicisták és elemzők sora gondolkodott el a vélelmezett kapitánykérdésen, a Nemzeti Sportban – évtizedes gyakorlat alapján – megindult a sejtetés és az inszinuáció, egyes »újságírók« például egészen odáig mentek, hogy a játékosok buszról való leszállás közben mutatott arckifejezéseit olvasva merengtek el azon, hogy »mi csúszhatott félre a kapitány és játékosai kapcsolatában.«

Pedig az eset nem bonyolult.

Rossi nem ostoba ember, érzi, tudja, látja, hogy a magyar futball nálunk nem szimpla köz-, de sokkal inkább politikai ügy.

Tisztában van azzal is, hogy a feje fölött a rendszerváltást követő magyar történelem legbefolyásosabb és leghatalmasabb emberei (úgy is mint a miniszterelnök és az MLSZ elnöke) szkanderoznak egymással, miközben, ha esetleg úgy adódna, akkor a nyilvánosság satujába ő fog beleszorulni helyettük.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez az Eb mindemellett tökéletesen megmutatta azt is, hogy ha a politikai érdek – lásd még: választási kampány – úgy kívánja, akkor a hatalom pórázán (ki)tartott sajtóhiénák bizony nem lesznek mértékletesek a csapattal kapcsolatos elvárások megfogalmazásában. Eközben pedig nincs sokkal több jó játékosunk, mint 4-5 évvel ezelőtt, a közpénzzel elárasztott magyar futballipar továbbra is mindenkitől fényévekre lemaradva következik a régióban, nemzetközi szinten alsó-középszerű játékosainknak nincs komolyan vehető helyettesük a csapatban, és így tovább. Fogós egyenlet, szó se róla.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­k­e­­l­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­u­­n­­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 04. 20:21
Kudarcot vallottak ezen az Európa-bajnokságon, nyilvánvalóan. Takarodjanak. A zsozsó pedig visszajár!
Fegyenc8
2024. július 04. 10:08
Ki ez a fasz, hogy inkább kussolt volna?
machet
2024. július 04. 07:13
Micsoda okosság szorult ebbe a sajtóhiénába.Hogy mik vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!