Nem csak Miláknak nehéz – súlyos problémákkal küzdött, talpra állt, erre az olimpián egy betegség küldte padlóra a brit úszólegendát

2024. július 29. 21:24

Adam Peatyt az ág is húzza.

2024. július 29. 21:24
Nanterre, 2024. július 26.
A futamgyõztes brit Adam Peaty, a férfi 100 méteres mellúszás elsõ elõfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. július 27-én.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A britek háromszoros olimpiai bajnok úszólegendája, Adam Peaty ezüstérmes lett a 100 méteres mellúszás döntőjében, annak ellenére, hogy mint utóbb kiderült már a finálé előtt is sem volt túl jól – számolt be a Magyar Nemzet. Ennek ellenére mindössze 2 századmásodperen múlt, hogy második lett. Az úszó azonban a döntőt követően rosszul lett, és az orvosi diagnózis kiderítette, hogy mi a bajok forrása – a brit úszó koronavírusos lett, és ezzel veszélybe került további szereplése. 

Peaty nem az egyetlen úszó, aki beteg lett az olimpián, hiszen ahogy mi is megírtuk, Kapás Boglárka szó szerint lázasan készült versenyeire

A diagnózist a brit olimpiai csapat is megerősítette, „Adam Peaty a vasárnapi férfi 100 méteres mellúszás döntője előtt kezdte rosszul érezni magát, majd a döntő utáni órákban a tünetei súlyosbodtak. Ezért hétfőn reggel elvégeztük rajta a Covid-tesztet, amely pozitív eredményt hozott. De még él a remény, hogy a későbbiekben visszatérhet majd a medencébe”olvasható a közleményükben.

Nagy kérdés azonban, hogy a brit sportolót engedik-e majd így versenyezni – bár van gyakorlata a nehéz helyzetekben, hiszen az elmúlt években számos ilyennel szembesült – és végül ő nyert. 

Peaty 2014 és 2022 között 8 évig veretlen volt 100 méter mellen, majd egy látbtörést követően ez megváltozott, ahogy az élete is – mentális problémák küzdött, és beismerte teljesen kiégett, és az alkoholhoz nyúlt – ám a hite segítségével meggyógyult, ezt szimbolizálja a mellkasára tetováltatott kereszttel. 

Épp ezért igazi dráma, hogy a párizsi nyári olimpián megbetegedett, de ismerve a múltját és a döntős teljesítményét, valószínűleg ezen is felül tud kerekedni. Mindez nagyon lényeges a britek szempontjából, ugyanis Peatynek a 4x100 méteres férfi és a 4x100 méteres vegyes váltójukban egyaránt kulcsszerepe van. A döntőket majd augusztus 3-án és 4-én rendezik, kérdés, hogy addigra meggyógyul-e.  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 30. 06:42 Szerkesztve
A nyers hús szajnából kinyert menstruációs hormonoktól dúsan szaros ivóvízzel nem túl jó kombó.
survivor
2024. július 29. 23:40
A medence vizet nem KLÓROZZÁK ??
survivor
2024. július 29. 23:39
Valamit nagyon elbasztak a magyar edzők, sportolók a formaidőzítessel... Uszás, vívas...
survivor
2024. július 29. 23:29
A versenyre mindenkit felturbóznak. Majd utána Törppapa ápolja őket. A kékfaszú...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!