Mi lesz még itt?! Túl az életveszélyen az olimpián dolgozó magyar

2024. július 24. 16:45

Filmbe illő, drámai jelenetek játszódtak le Franciaországban, megszólalt a sértett.

2024. július 24. 16:45
null

Nyitókép: Bármikor bekövetkezhet a tragédia... Fotó: MTI/AP Thomas Padilla

***

Mint arról az Origo beszámolt, a párizsi olimpián dolgozó 290 fős operatív médiacsapat egyik vezetőjeként dolgozó honfitársunk nem akármilyen szituációba került a közelmúltban.

A nevét nem vállaló kisgyermekes családapa már a hónap eleje óta Franciaországban tartózkodik, és a női valamint a férfi labdarúgó-mérkőzések menedzsereként dolgozik majd az elkövetkező hetekben. A kinti munka idejére a szervezők egy társasházban bérelnek neki egy lakást, és ahogy azt az Origónak elmesélte, főzés közben támadt konfliktusa az egyik lakóval. 

„Egy fárasztó nap után, körülbelül este hét-nyolc körül értem haza, nekiálltam főzni, majd egyszer csak hallom, hogy a ház udvarán valaki kiabál felém mutogatva. Sajnos nem beszélek franciául, 

a férfi pedig csak tört angollal tudta elmondani, szerinte túl hangos vagyok és ő emiatt nem tud pihenni. Hevesen mutogatott és arra akart rávenni, menjek le hozzá és ott beszéljük meg a dolgot”.  

Honfitársunk erre nem volt hajlandó, erre a lakótárs nemsokára már egy kézi lőfegyverrel kezdett el hadonászni. Mivel ez sem hozott változást, már felrohant az emeletre és rugdosni kezdte a kommunikációs szakember lakása ajtaját. 

KÖNNYGÁZ
A párizsi olimpián könnygáz bevetésére is szükség lehet (képünk illusztáció) Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Ezt már a szomszédok sem hagyták annyiban, és kihívták a rendőrséget. Közben egy lövés is eldördült, a lövedék nagyot pukkant, amely nem találta el az így is közvetlen életveszélybe kerülő, egy fal mellett elrejtőző honfitársunkat, aki a történtek után új szálláshelyet kért a szervezőktől.

A történethez hozzátartozik: a francia csendőrség különleges alakulata lefegyverezte a megzavarodott lövöldözőt, akivel kapcsolatban a rend őrei csak annyit mondtak: 

„Papírja van róla, hogy beteg az elméje, nem tudnak mit kezdeni vele...”

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­e­­l­­d­ ­­a­ ­­­s­­z­­­e­x­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
paperfellow
2024. július 25. 12:55
Az ilyeneket miért nem altatják el?
bagoly-29
2024. július 24. 19:57
Ott is megszünt az OPNI megfelelője?
Unknown
2024. július 24. 19:22
Nyugaton? Neki jogai vannak. Akár többször is, amíg életben marad. Mert ki nem fogják toloncolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!