Korán vezetéshez jutottak a hollandok, de Anglia jutott az Eb-döntőbe!

2024. július 10. 20:31

Ollie Watkins volt a nyerőember, a 90. percben nyerte meg az elődöntőt az angoloknak.

2024. július 10. 20:31

Fotó: Ozan Kose/AFP

A labdarúgó Európa-bajnokság második elődöntőjében Hollandia és Anglia néz farkasszemet egymással. A találkozó nagy kérdése, hogy zsinórban másodszor sikerül-e Eb-döntőbe jutnia a háromoroszlánosoknak, vagy az egyenes kieséses szakaszban eddig meggyőző játékot produkáló hollandok megállítják őket a finálé kapujában.

Gyorsan megszerezték a vezetést a hollandok:

a 7. percben Xavi Simons egy labdaszerzés után hatalmas lövéssel segítette előnyhöz a narancsmezeseket.

A PSG 21 éves középpályásának bombájába csak belesimítani tudott Pickford. Vezetett Hollandia, de nem sokáig örülhettek van Dijkék. Egy videóbírós szituációs után a 18. percben büntetőhöz jutottak az angolok,

Kane kíméletlenül bevarrta a tizenegyest, 1–1.

A 23. percben kis híján Foden is betalált, de a gólvonalon sikerült tisztáznia a holland védelemnek. Kiegyenlített volt a találkozó, mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, érezhetően szerették volna döntésre vinni a felek. Az első félóra végén egy holland szöglet után Dumfries fejelt a lécre, két percre rá pedig Foden trafálta telibe a kapufát, kifejezetten eseménydús volt az első félidő.

A szünet után gyökeresen változott a helyzet, sokkal kevesebb volt a gólveszély, a 65. percben azonban egy holland szabadrúgás után van Dijk térdéről vágódott a kapu felé a labda, Pickford bravúrral tudta kitenyerelni. A 79. percben Anglia eljutott egy gólig, de Saka lesről talált be, így az eredmény nem változott a hajrára fordulva.

A második félidőben az angolok legnagyobb gólhelyzetére egészen a 88. percig kellett várni, Shaw beadása után Palmer bombázott a kapu fölé.

A 90. percben viszont a csereként beállt Watkins lett a nyerőember, parádésan lőtte ki laposan a hosszú sarkot, ezzel Eb-döntőbe lőtte Angliát! Zsinórban másodszor jutott be a fináléba az angol válogatott!

Mint arról beszámoltunk, Gareth Southgate a találkozó előtt kijelentette, „nem aggasztja”, hogy az Anglia–Hollandia Eb-elődöntőt a korábban botrányáról elhíresült Felix Zwayer játékvezetőre bízta az UEFA.

Ezt is ajánljuk a témában

A német sípmester korábban azért kapott eltiltást, mert néhány évvel ezelőtt részt vett egy meccs befolyásolásában. Felix Zwayert hat hónapra felfüggesztette a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 2006-ban, miután játékvezető asszisztensként dolgozott a fogadási csalásba belebukó Robert Hoyzer mellett.

Úgy gondolom, hogy van egy helyes módja a játékvezetőkkel szemben tanúsított viselkedésnek. Szerintem ez ráadásul nagyon fontos a játék képe szempontjából, szóval nem, nem érdekel, hogy ki a játékvezető

– jelentette ki Southgate.

Ezt is ajánljuk a témában

A szurkolók mindenesetre balhéval hangoltak a találkozóra, Dortmund belvárosában csaptak össze a teraszokon.

 

Európa-bajnokság 2024, Németország
elődöntő, Dortmund
Hollandia–Anglia 1–2 (1–1)
gólszerzők: Simons ill. Kane, Watkins

A kezdőcsapatok:

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Ake – Schouten, Simons, Reijnders – Malen, Depay, Gakpo. szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi – Trippier, Mainoo, Rice, Saka – Bellingham, Foden – Kane. szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. július 11. 09:34 Szerkesztve
A német játékvezető meg a VAR igencsak angolbarátnak bizonyúlt! A problémás büntető előtt nagy kezezést néztek el nekik. S végig segitették a döntéseikkel. Remélem, hogy a spanyolok ellen ez már nem fog menni!
Galsó Atya
2024. július 10. 23:39
Ritka fos egy EB vót ez.
Kanmacska
2024. július 10. 23:01
Most azonban hajrá spanyolok!
hernadvolgyi-2
2024. július 10. 23:00
Egyforma képességű csapat a szerencsésebb győzött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!