Nem aggódik a botránybíró miatt az angolok szövetségi kapitánya

2024. július 10. 18:09

Gareth Southgate szerint semmi gond nincs azzal, hogy egy korábban eltiltott játékvezető vezeti az elődöntőt az Eb-n.

2024. július 10. 18:09
Denmark v England: Group C - UEFA EURO 2024

Fotó: James Gill - Danehouse/Getty Images

Gareth Southgate kijelentette, „nem aggasztja”, hogy az Anglia–Hollandia Eb-elődöntőt a korábban botrányáról elhíresült Felix Zwayer játékvezetőre bízta az UEFA – írja a The Athletic. 

Mint ismert, a német sípmester korábban azért kapott eltiltást, mert néhány évvel ezelőtt részt vett egy meccs befolyásolásában. Felix Zwayert hat hónapra felfüggesztette a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 2006-ban, miután játékvezető asszisztensként dolgozott a fogadási csalásba belebukó Robert Hoyzer mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Felix Zwayer is tagja volt annak a csoportnak, amely a bűnöző német bíró, Robert Hoyzer köré szerveződött és egy komoly fogadási botrányba keveredett bele – Zwayer azt azonban tagadja, hogy pénzt fogadott volna el meccsek befolyásolásáért. Egy vitatott játékvezetői döntésektől hemzsegő 2021-es Borussia Dortmund–Bayern München Bundesliga-rangadó után azonban az akkor még dortmundi mezben futballozó Jude Bellingham ki is fakadt:

Mit várhatunk el egy olyan bírótól, akiről köztudott, hogy Németországban komoly fogadási csalásokba keveredett?”

– fogalmazott a Real Madrid-sztár Bellingham, aki várhatóan ott lesz a pályán a hollandok ellen, így nem feltétlenül lehet elégedett a bíróküldéssel.

Az Eb-elődöntő előtt az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate is elmondta a véleményét a helyzetről; de úgy fogalmazott, hogy szerinte nem aggályos a 43 éves sípmester szerepvállalása.

„Szerintem mindenki tudja, hogyan bánok a játékvezetőkkel: teljes tisztelettel minden játékvezető iránt. Tudom, hogy az UEFA-nál két szakember, Roberto Rosetti és Bjorn Kuipers irányítja a játékvezetői programot, és úgy gondolom, hogy értékelik azt a tiszteletet, amelyet csapatként tanúsítottunk a bírók iránt az elmúlt nyolc évben” – jelentette ki Southgate a dortmundi meccs előestéjén, majd így folytatta:

Úgy gondolom, hogy van egy helyes módja a játékvezetőkkel szemben tanúsított viselkedésnek. 

Szerintem ez ráadásul nagyon fontos a játék képe szempontjából, szóval nem, nem érdekel, hogy ki a játékvezető. Nagyon magas színvonalú találkozóra számítok, az UEFA is ennek érdekében hozza meg a döntéseit” – fogalmazott az angol szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2024. július 10. 20:08
Nem gond, nem az Angoloknak szurkolok!!!:)
holger78
2024. július 10. 18:24
"Egy vitatott játékvezetői döntésektől hemzsegő 2021-es Borussia Dortmund–Bayern München Bundesliga-rangadó után azonban az akkor még dortmundi mezben futballozó Jude Bellingham ki is fakadt: Mit várhatunk el egy olyan bírótól, akiről köztudott, hogy Németországban komoly fogadási csalásokba keveredett?” És mit várunk egy olyan ostoba focistától, mint Jude Bellingham. Láttam a meccset, Hummels kezezése után teljesen jogos büntetőt adott a Bayernnek Zweyer. És ez nem tetszett a kis Jude-nak. Mert szerinte ilyen esetben nyilvánvalóan tovább kell engedni a játékot, hiszen a kézilabda a futball teljesen legális játékeleme. Utána be is kussult a gyerek, mert rászólt a DFB, hogy óvatosabban gyalázza a játékvezetőket.
holger78
2024. július 10. 18:20
"mert néhány évvel ezelőtt részt vett egy meccs befolyásolásában." Elmentek ti a jó édes anyátokba. Bazmeg lassan 20 évvel ezelőtti történetről van szó, Zweyer azóta a Bundesliga elismert és legjobb játékvezetői közé tartozik, hosszú évek óta követem a pályafutását. Mintha a blikket olvasnám. Persze valami fasságot kell felvetni, ha értelmes gondolatok nem jutnak eszébe az újságírónak.
véna
2024. július 10. 18:14
Valahogy csak meg kell nyerni az angoloknak ha már gólt lőni képtelenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!