Igaz magyar sportolók, valódi példaképek: akiknek tényleg a részvétel a fontos!

2024. július 29. 15:02

Érzelmes és inspiráló értékelések olyanoktól, akik pontszerző vagy érmes helyezés nélkül is boldogok. Összegyűjtöttük.

2024. július 29. 15:02

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Közismert, hogy bizonyos sportágak mennyire olimpiaközpontúak hazánkban. Sokan az életüket teszik fel rá, hogy dobogóra álljanak az ötkarikás játékokon, ez azonban nem mindenkinek jön össze. Az elvárt eredmények elmaradása ellenére azonban nekik sem kell a falnak menniük – összegyűjtöttük nem dobogós sportolóink inspiráló gondolatait, akik annak ellenére is elégedetten és élményekkel a tarsolyukban tekintenek vissza a Párizsban töltött időszakra, hogy elmaradt a kiugró siker.

„A pszichológusommal azon dolgoztunk, hogy a gyerekkori álmomat, hogy én olimpiai bajnok leszek, el tudjam engedni, hiszen az mostanra kiderült, nem én leszek a következő nagy úszónk, a magyar Katie Ledecky vagy Ariarne Titmus. Azt hiszem, ez sikerült – én most

leginkább azokat szeretném inspirálni, akik hozzám hasonlóan versenyszerűen sportolnak, és azt üzenem nekik, hogy ne hagyják abba csak azért, mert nem sikerült elérni a gyerekkori álmaikat.

Én a harmadik olimpiámon szerepelhetek, és nagyon tudok örülni ennek” – fogalmazott az MTI-nek Késely Ajna a 400 méter gyors után.

Mint ismert, Késely nem jutott döntőbe 400 méter gyorson a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján. A 22 éves magyar versenyző, aki 2016-ban Rióban 21., három éve Tokióban 10. volt ebben a számban, a harmadik előfutamban úszott többek között a világcsúcstartó ausztrál Ariarne Titmusszal és a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel.

Késely a nyolcas pályán 4:08.90 perces idővel hetedikként csapott célba, amivel összesítésben a 13. helyen fejezte be a versenyt.

Kovács Ottó tanítványa a francia fővárosban még 800 méter gyorson indul egyéniben, illetve a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként lesz érdekelt.

A magyar válogatott bringás klasszisa, Valter Attila a francia fővárosban rendezett országúti kerékpárosok egyéni időfutamának 32,4 kilométeres, gyakorlatilag teljesen sík viadalát a 38:45.68 perces eredménnyel zárta, amivel 21 riválisát utasította maga mögé, s végül a 22. helyen végzett.

„Mentem jó pár időfutamot már az idén, de talán ez ment a legjobban. Azt érzem, hogy kihajtottam magam és elégedett lehetek a teljesítményemmel. Se az időt nem tudom, se a helyezést, de elégedett vagyok. Úgy állok hozzá, ahogy Késely Ajna mondta délelőtt, én sem leszek olimpiai bajnok időfutamban soha. Lehet, gyerekként voltak ilyen álmaim, de ugyanúgy szeretnék küzdeni, szeretném élvezni, nem szabad, hogy ez rányomja a bélyegét az életemre, a mindennapjaimra.

Tudtam, hogy nem az éremért harcolok, próbáltam megóvni magamat az országúti mezőny versenyére. Azért persze nem mentem lassan, igyekeztem.

Úgy voltam vele, inkább minden kanyarban veszítek egy-egy másodpercet, ami mondjuk húsz másodperc, mint hogy elessek és egy-két percre kiessek, s megsérüljek” – nyilatkozta az M4 Sportnak a célba érkezés után. Elmondta, nagyon rázós volt az út, akárcsak Budapesten, ami rendesen kizökkenti az embert a ritmusból, ennek ellenére élvezte a viadalt, a magyar szurkolókra még ki is tudott mosolyogni.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar tornász válogatott kiválósága, Kovács Zsófia megsérült a párizsi pódiumedzésen. Az MRI-vizsgálat megállapította, hogy nem vehet részt az ötkarikás játékokon, így a magyar szövetségnek azonnal gondoskodnia kellett a pótlásáról. A nagy vihart kavart kvalifikációs döntésben alulmaradó, de itthon tovább készülő Székely Zóját nevezte hazánk az olimpiára, amelyet a NOB is elfogadott. A ferencvárosi sportoló a versenye után elárulta, milyen érzések kavarognak benne az események után.

„Ez életem pillanata volt, annyi feszültség jött ki belőlem, ami nem is tudtam, hogy bennem van.

Nagyon büszke vagyok magamra, úgy érzem, megcsináltam a csodát.

Úgy jöttem ide, hogy nem érdekel a pont. Csak az, hogy összeszedjem magamat, és hogy ebből a helyzetből kihozzam a maximumot. Elértem a célomat és olimpikon lettem” – fogalmazott a köztelevíziónak Székely Zója.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­­e­­­l­d­ ­a­­­ ­­s­z­­e­x­i­­ ­p­­u­n­c­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
smokey-eye
2024. július 29. 17:13 Szerkesztve
benedek77 : "Látom változik a narratíva most, hogy elmaradt a 6-8 érem az első 3 napon, amivel a nerjobbágyok fel lettek hergelve…Amúgy ha ez az olimpia ugyanolyan “sikertelen” lesz esetleg mint a pekingi volt, ugye bőszen Orbánozni fogtok? Mert emlékszem ez akkor gyurcsány hibája volt…😏" Először is senki nem igért 6-8 érmet az első három napra . Tipikus moslékoscsicska módszer kitalálni egy elérhetetlen célt, aztán heherészni, hogy nem valósult meg és azt hazudni, hogy ezt valaki megígérte . Nyugodtan fohászkodj Marxhoz, Leninhez, Magyar Péterhez vagy akihez ti moslékoscsicskák szoktatok, hogy ne legyen több érem, mint Pekingben . A rossz hírem, hogy lesz . És igen, az bizony jórészt Gyurcsány hibája volt, mivel lerohasztotta a sportot is az oktatás az egészségügy, a honvédelem meg az egész gazdaság mellett .
rugbista
2024. július 29. 16:11
Nem lesz nehéz válogatni, mert egyre többen lesznek azok, akik boldogok lesznek egy 30. hellyel is. Peking alá megyünk így!
benedek77
2024. július 29. 15:20
Látom változik a narratíva most, hogy elmaradt a 6-8 érem az első 3 napon, amivel a nerjobbágyok fel lettek hergelve… Semmi baj nincs amúgy a tisztes résztvevőkkel, viszont őket teljesen felesleges többtízmillióért évente utaztatni a világban edzőtábor címén, és milliós fizukat utalni nekik. Készüljenek szépen otthon az egyesületükben, kapják meg a magyar átlagfizut, amiből ugye bőven ki lehet jönni a nertársak szerint, oszt jónapot. Persze az orvos, kaja, pszihológus nyilván jár amíg sportol. Amúgy ha ez az olimpia ugyanolyan “sikertelen” lesz esetleg mint a pekingi volt, ugye bőszen Orbánozni fogtok? Mert emlékszem ez akkor gyurcsány hibája volt…😏
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!