Valter Attila a 22. helyen végzett az egyéni időfutamban

2024. július 27. 19:01

A magyar országúti kerékpáros elégedett volt a szereplésével a sprintfutamban az esős szombati versenyen a párizsi olimpián.

2024. július 27. 19:01

Nyitókép: MTI/AP/Dar Jaszin

 

A magyar válogatott klasszisa a francia fővárosában rendezett 32,4 kilométeres, gyakorlatilag teljesen sík viadalt a 38:45.68 perces eredménnyel zárta, amivel 12 riválisát utasította maga mögé, s végül a 22. helyen végzett.

„Mentem jó pár időfutamot már az idén, de talán ez ment a legjobban. Azt érzem, hogy kihajtottam magam és elégedett lehetek a teljesítményemmel. Se az időt nem tudom, se a helyezést, de elégedett vagyok. Úgy állok hozzá, ahogy Késely Ajna mondta délelőtt, én sem leszek olimpiai bajnok időfutamban soha. Lehet, gyerekként voltak ilyen álmaim, de ugyanúgy szeretnék küzdeni, szeretném élvezni, nem szabad, hogy ez rányomja a bélyegét az életemre, a mindennapjaimra. 

Tudtam, hogy nem az éremért harcolok, próbáltam megóvni magamat az országúti mezőny versenyére. Azért persze nem mentem lassan, igyekeztem. 

Úgy voltam vele, inkább minden kanyarban veszítek egy-egy másodpercet, ami mondjuk húsz másodperc, mint hogy elessek és egy-két percre kiessek, s megsérüljek” – nyilatkozta az M4 Sportnak a célba érkezés után, még jóval a verseny vége előtt a magyar biciklis. Elmondta, nagyon rázós volt az út, akárcsak Budapesten, ami rendesen kizökkenti az embert a ritmusból, ennek ellenére élvezte a viadalt, a magyar szurkolókra még ki is tudott mosolyogni.

A viadalt az egyik legnagyobb esélyes, a Tour de France-on hat napja harmadik helyen zárt, világbajnoki címvédő belga Remco Evenepoel nyerte meg közel 15 másodperccel Filippo Ganna, az olaszok kétszeres világbajnoka előtt. A bronzérmet Valter klubtársa, a szintén belga Wout van Aert szerezte meg.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2024. július 27. 22:20
Fantasztikus teljesítmény, pláne hogy Ati nem időfutam-specialista, gratulálok. Hajrá a későbbiekre!
Osztap_Bender
2024. július 27. 21:28
A 10. hely felett nem tartják számon a helyezéseket.
Osztap_Bender
2024. július 27. 19:57
Legalább az Olimpia idejére, a sportolók tisztelete céljából tüntessétek el innen a kurváitok valakinek igen jól jövedelmet biztosító ingyen reklámjait! Kommentelő barátok és ellenségek, ne hagyjuk annyiban a dolgot! A négy évenkénti Olimpia megérdemel annyi tiszteletet, hogy nem ezek puncijának szagával, méretével kell foglalkoznunk.
Búvár Kund
2024. július 27. 19:21
Gratulálok Ati! Az olyanokat akit kellett, mind legyözte! Sok sikert a jövö szombati futamra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!