Hihetetlen világcsúcs: 229 percig tartó mérkőzés, mégis kikapott Argentína!

2024. július 24. 22:34

Lionel Messi is megdöbbenésének adott hangot.

2024. július 24. 22:34
MAROKKÓ

Nyitókép: A marokkói labdarúgók és a szurkolók is főszereplővé váltak Fotó: MTI/AP/Silvia Izquierdo

Mint arról a Mandiner a nap folyamán hírt adott, a Spanyolország–Üzbegisztán és az Argentína–Marokkó mérkőzésekkel – két nappal a hivatalos megnyitó előtt – elrajtolt a párizsi olimpia!

Ezt is ajánljuk a témában

És rögtön egy világcsúcsról is beszámolhatunk! Ugyanis nem elég, hogy 2-1-es marokkói vezetésnél 15 percet hosszabbított a svéd Glenn Nyberg játékvezető (futballbírói körökben köztudott, hogy minél hosszabb az extra játékidő, annál inkább borítékolható, hogy az utolsó percekben következik majd egy váratlan esemény...), ám még erre is rátett egy fél percet, mely idő alatt az argentinok egyenlítettek. A meccs ezen része tehát 106 percig tartott...

Érthető módon a marokkói játékosok magukba roskadtak, ám a korábban már ünneplő észak-afrikai szurkolók közül akadtak néhányan, akik petárdasorozatot indítottak az ellenfél futballistái felé, sőt olyanok is voltak, akik a pályára szaladtak!

NYBERG, Glenn
Glenn Nyberg a februári Olympiakosz - Ferencváros mérkõzésen is megvillant Fotó: MTI/Illyés Tibor

Így Nyberg játékvezető nem lefújta a találkozót, hanem – a mérkőzés biztonságáért felelős szakemberekkel egyeztetve, akik ezek után kiürítették a Geoffroy Guichard Stadiont – úgy döntött, hogy az öltözőbe parancsolja a játékosokat. 

Végül a mérkőzés azért (is) folytatódott mintegy két óra múlva, hiszen a VAR még nem ellenőrizte Cristian Medina találatát.

Tehát az eddigi 106 perchez hozzájött még újabb 120 perc, ez eddig 226.

Nos, ahogy az „várható” volt, természetesen lesszituáció előzte meg a gólt, így a játékvezetői csapat érvénytelenítette a fejest, és ezek után még újabb három percet (figyelem: már 229 percnél tartunk...) játszottak a csapatok – az extra játékidő hosszabbításában már sem érvényes, sem érvénytelen gól nem esett, így a hivatalos végeredmény: Marokkó–Argentína 2-1!

Ahogy az sejthető volt, a történtek után hatalmas botrány kerekedett, az argentinok szövetségi kapitánya, Javier Mascherano csak annyit közölt:

„Ennél nagyobb cirkuszt életemben nem láttam...”

Leo Messi is megdöbbent... Forrás: Instagram

Az argentinok világbajnok és Copa America-győztes csillaga, Lionel Messi csak ennyit írt ki Instagram-oldalára:

„Insólito” („Hihetetlen” – a szerk.)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­­k­e­­l­d­ ­­a­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 25. 09:21
Didier-Borrell ...megoldja. Ursula pláne.
europész
2024. július 25. 06:31
Az egesz a foci megcsufolasa.Eredetileg ketszer 45 perc a jatek ido es azt kellene kotelezove tenni,hogy a jatekosok ezen ido alatt rendezzek le egymast jatekkal.Azt,hogy mindenfele szinjatekkal elerik a hulye hosszabitasokat csak rosszat tasz a foci imazsanak.A vesztesre allo esetleg erosebb csapatot juttatjak a hosszabitassal ahhoz,hogy megnyerje a merkozest holott a tendes kilencven percben kikapott.Nem kellene addig huzni a merkozest ameddig a vesztesre allo csapat nem nyer.Ketsze 45 perc es punktum.Aki tobb golt rug az nyert.
Hodor
2024. július 25. 06:18
Mivel lefújta, jogtalan a VAR. Ha Argentína fellebbez, marad a döntetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!