Argentin drámával kezdődött a párizsi olimpia!

2024. július 24. 18:10

Bár a megnyitó ünnepségre csak pénteken kerül sor, a labdarúgó-mérkőzésekkel már elrajtoltak a 2024-es ötkarikás játékok. Nem is akármilyen meccsekkel!

2024. július 24. 18:10
Szúfján RAHIMI

- Nyitókép: Egyedi marokkói gólöröm Fotó: MTI/AP Silvia Izquierdo

***

*** FRISSÍTÉS! ***

A Marokkó – Argentína mérkőzés (miután a dél-amerikaiak a 106. percben 2-2-re egalizálták az eredményt) félbeszakadt, mivel a marokkói szurkolók petárdákat dobáltak az ellenfél játékosai közé, ráadásul néhány drukker a pályára is beszaladt. Nyberg játékvezető az öltözőbe parancsolta a két csapatot, majd két órával később folytatódott a találkozó, ugyanis a VAR még nem ellenőrizte Cristian Medina találatát. Kiderült: a gólt lesállás előzte meg, így újabb három perccel folytatódott a mérkőzés, mely alatt újabb találat már nem esett, 2-1-re Marokkó győzött! Így még inkább helytálló főcímünk: argentin drámával rajtolt a párizsi olimpia!

Spanyolország nem akármilyen napokat él át: 

az Eb előtt a Real Madrid 15. alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, alig másfél hete az A-válogatott negyedszer lett Európa-bajnok, az idei wimbledoni teniszversenyen Carlos Alcaraz diadalmaskodott, és persze, a párizsi olimpián is az esélyesek közé tartozik a a La Roja.

Az Eb-aranyérmes gárdát Fermín Lopez és Álex Baena képviselte, ám Üzbegisztán így is kemény diónak bizonyult: a jóval esélyesebb hispánok csupán 2-1-re verték riválisukat. (A gólokat Marc Pubill, a büntetőt is hibázó Sergio Gomez illetve Eldor Somurodov szerezték.

Giuliano Simeonéék nem akármilyen mérkőzésen szenvedtek vereséget Fotó: MTI/AP/Silvia Izquierdo

A másik mérkőzésen tényleg csak pár másodperc hiányzott a hatalmas meglepetéshez: a világbajnok és pár napja Copa America-győztes Argentína azzal a harcias Marokkóval találkozott (igaz: az afrikai együttes is elődöntőt játszott a legutóbbi, katari világbajnokságon), amely egészen a 106. percig 2-1-es győzelmre állt, mivel Rahimi duplájára csak a legendás Diego Simeone fia, Giuliano tudott válaszolni.

A svéd játékvezetőnek, Glenn Nybergnek viszont annyira tetszett a meccs, hogy nem kevesebb mint 15 percet hosszabbított

– és még erre is rátett egy picit – , így a dél-amerikaiaknak a sírból sikerült visszahozniuk egy pontot (Cristian Medina egy kapufáról lepattanó labdát bólintott a hálóba), ezzel döntetlennel indítottak a párizsi olimpián. 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­­e­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­e­­­x­i­­ ­­p­u­­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Bika57
2024. július 25. 09:24
Akkor még az is elö fordulhat, hogy az eb-én nem kaptunk ki a Németektől.
kastellorizo
2024. július 25. 06:31
Hatalmas szervezési blama.
Málaga21
2024. július 24. 22:12
"Nyberg játékvezető az öltözőbe parancsolta a két csapatot, majd két órával később folytatódott a találkozó, ugyanis a VAR még nem ellenőrizte Cristian Medina találatát." Van ám szervezés itt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!