„Balesetveszélyes volt!” – Sipos Adrián az argentin kézisek brutális játékáról

2024. július 29. 23:02

A 190 centis magyar válogatott játékosnem az a típus, akit csak úgy fel lehet dönteni, de a meccsen ő is kapott olyan ütést, ami után ápolni kellett.

2024. július 29. 23:02
Párizs, 2024. július 29.
Sipos Adrián (b) és Bánhidi Bence (j), valamint az argentin Diego Simonet (k) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor 

A magyar férfi kézilabda-válogatott teljesen megérdemelten nyert tíz góllal, 35-25-re Argentína nemzeti együttese ellen a párizsi olimpia versenyén. A mérkőzés sajnos nem csak a jó játék miatt marad emlékezetes, ugyanis az ellenfél sokszor úgy viselkedett, mintha nem kézilabda-, hanem bokszmérkőzésen lenne. Indokolatlan, szándékos és kifejezetten durva szabálytalanságokat követtek el a magyar kézisek ellen, nem egyszer a sérüléseket kockáztatva. 

Egyelőre úgy tűnik, a magyar csapatból senki nem szenvedett súlyos sérülést, bár szövetségi kapitányunk, Chema Rodriguez elmondta, hogy picit aggódik, mert 22 éves játékosunk, Ilic Zoran fájlalta a fejét a meccset követően. A győztes meccs végén a magyar csapat beállója, Sipos Adrián nyilatkozott az M4 sportnak. 

A 190 centis játékos nem az a típus, akit csak úgy fel lehet dönteni, de a meccsen ő is kapott olyan ütést, ami után ápolni kellett. 

Sipos Adrián szerint a mérkőzésen az argentinoknak kiosztott rengeteg kiállítás és több piros lap is bizonyíték arra, hogy sokszor nem éppen szábályosan játszott ellenfelünk. „Balesetveszélyes volt számunkra, remélem a következő meccseken nem lesz ilyen!” – tette hozzá a magyar kézilabdázó, aki úgy véli, bár ilyenor nagyon nehéz ez, nagy fegyvertény, hoga a magyar kézisek higgadtak tudtak maradni. 

„Ilyenkor az eredménnyel kell megmutatni!” 

– fogalmazott Sipos a beszélgetés végén. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. július 30. 13:35
Azért pikáns pont tőle ilyesmit kérdezni. Látatlanban mondom, hogy messze ő vezeti a kiállítási statisztikát. A kizárásit is. Amúgy meg egyszer úgy kihagyott egy ziccert szegény, hogy ápolni kellett utána…
reepcze
2024. július 30. 11:47
A férfi kéziseknek az a véleményük, hogy a nők sokkal durvábbak egymással. Lehet, hogy az argentin női csapattal játszottak? :)
angolpuska
2024. július 30. 10:09
Szokásos argentin sportos hozzáállás. A foci meccsen is durvák és agresszívek voltak.
2024. július 30. 07:40 Szerkesztve
Az argentínok rögbizni jöttek. Hatalmas gratuláció a magyar csapatnak. Ez már játék volt a javából. És nyugodtak tudtak maradni a brutalitással szembe is. Szép volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!