Brutális pofonokat kapott, mégis magabiztos győzelmet aratott férfi kéziválogatottunk – Magyarország - Argentína 35-25

2024. július 29. 22:32

Az argentin csapat úgy viselkedett, mintha nem kézilabda-, hanem bokszmeccsen szerepelne, ők ököllel vertek minket, mi tíz góllal őket, abszolúte megérdemelten.

2024. július 29. 22:32
Párizs, 2024. július 29.
Lékai Máte (j) és az argentin Andres Moyano a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagyon jól indult a mieinknek a meccs, hiszen bár Bókát már az első percben kiállította a bíró, az első gólt a magyar válogatott szerezte. Lékai Máté passzából Ancsin Gábor bombagólt szerzett, és ezzel láthatóan a játékos és a válogatott is lendületet vett. Persze az ellenfelet sem kellett félteni, bár az ezt követő támadásnál  Palasics védeni tudott, másodszorra már betaláltak az argentinok. 

A mieink azonban azonnal válaszoltak, Ancsin beadását követően Bánhidi lőtt nagy gólt váratlanul hátrafelé bevetődve. Az argentinok ezután két hétméterest is kaptak, az egyiket a lécre a másikat a hálóba lőtték, de közben a mieink is szórták a gólokat. Jó ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a 13. percben először az argentinok vezetnek.  

A 22. percben sebességet váltott a magyar együttes és először Imre Bence hetesgóljával fordítottunk, majd Ligetvári Patrik emelte két gólra az előnyünket. 

Az argentinok hiába kértek időt, a félidő végéhez közeledve a 24. percben Bodó átlövésével növeltük a vezetést. Gyors gólváltásokat követően az utolsó pillanatokban megint nőtt, és az első félidő végén már ötgólos volt a különbség a két együttes között, a mieink megérdemelten vezettek 17-12-re. 

A második játékrész elején egy gyors gólvltást követően több iba is becsúszott mindkét együttes részéről. 

A 36. percben megint Imre Bence révén nőtt a magyar vezetés - egy kihagyott ziccert követően sem remegett meg, magabiztosan vert be egy hetest, ezzel 20-14-re alakította a mérkőzés állását a fiatal játékos. 

Lékai Máté növelte az előnyt még tovább egy üres kapus gólt szerezve. A 38. percben már 23-15-re vezetett a magyar válogatott – a csapat vezére Lékai jól indította Imrét, ő pedig megint gólt szerzett. Eközben a kiváló játékkal előrukkoló Palasics Kristóf a 11. védésével akadályozta meg az argentin együttes felzárkózását. Kevésé vidám jelenet következett, Sipos Adriánt lövés közben lökték meg, ápolni kellett, és le is bicegett a pályáról sajnos. 

Pár perc elteltével pedig Szita Zoltán ellen szabálytalankodtak, majd Ancsin Gábort ütötték keményen fejbe – nagyon durván játszottak az argentinok.

Az első kettő is két percet ért, a harmadikért is piros lapott kapott Parker. 25-18-as állásnál kettős emberelőnyben támadhattunk, és Imre Bence szépen be is lőtte a helyzetét. Időközben kiderült, Sipos felépült, és visszatérhetett, ahogy később Szita Zoltán is, és ezt góllal ünnepelte, kilencre növelve a magyar előnyt. 

Párizs, 2024. július 29.
Lékai Máté (k), valamint az argentin James Parker (b) és Pablo Simonet (j) a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Argentína mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 29-én.
Az argentin válogatott olykor kirívóan durván játszott a magyarok ellen
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ancsint láthatóan felpaprikázta Parker pofonja, keményen ment neki az ellenfélnek. Az argentin csapat egy magpattanó átlövéssel szépített az eredményen. Pechünk volt, mert válogatottunk szépen védekezett. 

Az argentinok még most sem vettek vissza a durvaságból,rendszeresen egyértelműen szándékosan és kifejezetten sérülésveeszélyes módon a levegőben lökték meg támadó játékosainkat

 – most éppen Fazekas Gergőt, akit ápolni kellett. 

Tíz perc volt a végéig, amikor Simonet gyönyörű pörgetésére Rosta Gergely válaszolt azonnal, ezzel megőrizve a kilencgólos vezetést. Sőt, azt követően, hogy Simonet következő cunderét Palasics 12. védésével kiszedte, Ilic megszerezte a 30. magyar gólt, tízre növelve a különbséget, amit Rosta megtoldott még eggyel. 

De hiába volt egyértelű, ki nyeri ezt a meccset, az argentin játékosok teljesen érthetetlen módon megint úgy viselkedtek, mintha nem kézi- hanem bokszmeccsen lennének, és Ilicet is kiütötték. 

Az ellenfél még szépített, ismét csak tíz gól volt a különbség, az utolsó percekben pedig ez hol nőtt, hol csökkent egy-egy góllal, végül azonban egyértelmű és megérdemelt győzelemmel zárt a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 35-25-re verte az argentin nemzeti együttest. 

A magyar válogatott szerdán reggel 9 órakor a norvég csapat ellen játssza majd következő meccsét a párizsi játékokon. 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. július 30. 07:59
Erre mondaná az argentin elnök. Ez Argentina.........................
Gullwing
2024. július 30. 06:02
Ilyenkor a biró is hibás mert engedte a durvaságot.
2024. július 29. 22:47 Szerkesztve
Az argentinok nem voltak sportszerűek. Rendre a levegőben lévő játékosainkat szedték le, ami nagyon veszélyes, sérülés veszélyes. Nem játszottak szimpatikusan.
Búvár Kund
2024. július 29. 22:45
Jól játszottunk, de egy bravúrra szükség lesz a továbbjutáshoz, de lehet kettőre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!