„Anglia egy szar csapat” – keményen beszólt Southgate Eb-döntős együttesének a Real Madrid egykori holland klasszisa

2024. július 12. 16:56

Eközben az drukkerek nem győznek bocsánatot kérni a háromoroszlánosok szövetségi kapitányától a finálé elérését követően.

2024. július 12. 16:56
04 June 2019, Hamburg: Ex-HSV player Rafael van der Vaart and Bernd Hoffmann (l), CEO of HSV Fußball AG, talk at a press conference. The former football professional will play his farewell match in Hamburg on 13 October 2019. The Dutchman had played for HSV for a total of six years from 2005 and was also team captain at times. Van der Vaart invited many of his former colleagues and coaches to his farewell game.

Nyitókép: Christtian Charasius / DPA / AFP

Az angol labdarúgó-válogatott és főként vezetőjük, az évi 5,8 millió eurós bérével a legjobban kereső európai szövetségi kapitány,Gareth Southgate rengeteg bírálatot kapott az Európa-bajnokságon mutatott vártnál talán gyengébb szereplésért. Az angolok mindössze egy győzelemmel és két döntetlennel jutottak tovább a C-csoportból; Szerbia ellen 1:0-ra nyertek, a dánok ellen 1-1-re végeztek, a szlovén együttesnek viszont – a magyar válogatott nagy bánatára – gólt sem tudtak rúgni – szerencséjükre azok sem ellenük. 

Ezt is ajánljuk a témában

A játék a továbbiakban sem lett jobb, hiszen 

a nyolcaddöntőben csak az utolsó pillanatban Kane 91. és Bellingham 95. percben szerzett góljaival menekültek meg a kieséstől a végig vezető Szlovákia ellen. 

 A negyeddöntőben a kiválóan szereplő svájci válogatott ellen csak büntetőkkel sikerült továbbmenniük, az elődöntőben pedig csak egy erősen vitatható (valójában amennyiben az előtte történt kezezést észreveszi a videóbíró, akkor jogtalan) tizenegyesgóllal egyenlítettek a hollandok nemzeti együttesével vívott meccsen. 

Egy olyan büntetővel, amely még a két korábbi legendás angol labdarúgó – Gary Neville és Jamie Carragher szerint sem volt jogos.  

Végül megint egy utolsó pillanatban, a 90. percben szerzett góllal jutottak be az Eb-döntőbe. Zsinórban másodszor, hiszen 3 éve otthon kikaptak az olaszoktól a legutóbbi Európa-bajnokság fináléjában. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezekre a részletekre utólag persze csak kevesen fognak emlékezni – sőt az angol drukkerek nagyon gyorsan megváltoztatták a véleményüket, és a közösségi oldalakon kérnek bocsánatot az általuk koábban keményen kritizált Gareth Southgate-től – azt azonban ők is túlzásnak érzik, hogy a szövetségi kapitány lovagi címet kapjon. 

A szövetségi kapitány pedig korábban úgy reagált az őt kritizálók megjegyzéseire: „Mindannyian azt akarjuk, hogy szeressenek, nem? Amikor tehetsz valamit az országodért és büszke angol vagy, ezt nem érzed, de akkor nehéz, amikor csak kritikát olvasol. Nagyon-nagyon különleges, hogy a második döntőbe jutást ünnepelhetjük, különösen azért, mert a szurkolók is elutaztak, hogy támogassanak. Az utazásra fordított pénzük mutatja meg, mennyire elkötelezettek és most csodálatos estét adhatunk nekik, ötven éve a legjobb éjszakát.”.

Nagy kérdés, hogy mit válaszolna Southgate egy másik, válogatottját ért kritikára, az Ajax és a Real Madrid egykori klasszisa, Rafael van der Vaart szavaira. Az volt holland válogatott labdarúgót érthető módon zavarta, hogy honfitársai vitatható körülmények közt szenvedtek vereséget az angolok ellen, és meglehetősen tömören 

egyszerűen „szar csapat” -ként jellemezte Gareth Southgate együttesét.

Persze azért mindezt bővebben is kifejtette. „Kiváló játékosok alkotják, de a meccs előrehaladtával már semmit nem akartak csinálni, csak letanyáztak a saját térfelükre”fogalmazott a manapság szakkomentátorként is dolgozó egykori labdarúgó.  

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. július 14. 03:36 Szerkesztve
Számomra az egész EB nagyon gyenge volt. Ha itt ismertem volna meg a focit, biztosan nem kedvelem meg és egyáltalán nem érdekelne...
blondibarbi
2024. július 14. 03:33
Tényleg szar csapat, mi is elkentük 4:0-ra a szájukat. ;-)
Zjzj
2024. július 13. 20:03
Eleg szar erzes lehet egy szar csapattol kikapni😃
backstablive
2024. július 12. 22:16
Mondja ezt akit a muszorvezetö kurvaja felszarvazott 2014ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!