„A védőink tudnak aprítani rendesen” – verekedésre készül Angola ellen a magyar kéziválogatott

2024. július 29. 19:08

Debreczeni-Klivinyi Kinga beszélt a Brazília elleni győzelemről, és arról is, milyen várakozással tekintenek a keddi mérkőzésre.

2024. július 29. 19:08
DEBRECZENI-KLIVINYI KingaPárizs, 2024. július 28.
Debreczeni-Klivinyi Kinga a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Brazília mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Verekedős, kemény meccsre számít Angola ellen kedden a párizsi olimpia női kézilabdatornájának harmadik fordulójában – mondta el az M4 Sportnak Debreczeni-Klivinyi Kinga, aki úgy véli, az ellenfél fizikailag nagyon erős. A magyar női kézilabda-válogatott balátlövője szerint azonban van ellenszerük – úgy fogalmazott:

„Verekedős lesz. Arra kell figyelni, hogy a gyors átlövőiket meg tudjuk akadályozni, bízom a kapusainkban, akik 9 méterről jól szoktak teljesíteni, valamint a négy hármas védőnk is tud aprítani rendesen, úgyhogy bízom benne, hogy meg tudjuk őket majd állítani”.

A magyar női kézilabda-válogatott vasárnap bravúros fordítással győzte le a brazilokat, úgy, hogy a mieink Simon Petra hat másodperccel a dudaszó előtt lőtt góljával nyerte meg a mérkőzést.  Debreczeni-Klivinyi elmondta, hogy a gólt visszanézve „még a hideg is rázta”. „Az utolsó 3-4 perc, ahogy visszakapaszkodtunk, az csodálatos volt!” – idézte fel. 

Az angolai csapat meglepetésre legyőzte a spanyol válogatottat – ebből a mérkőzésből tanulva Debreczeni-Klivinyi úgy véli, a széleken lehet több helyük, és lényeges, hogy második szándékból kell csinálni a dolgokat, például egy passzcsel utáni lövéssel meglepetést lehet okozni, és ez jól sülhet el a mieink szempontjából. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. július 29. 19:22
Ha ez kell akkor így, de meg kell verni Angolát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!