Magyar-brazil rangadó hihetetlen végkifejlettel!

2024. július 28. 10:32

A franciák elleni vereség után újabb erős ellenfél várt Simon Petráékra, akik szerették volna megszerezni az első győzelmüket a párizsi olimpián.

2024. július 28. 10:32
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

Mint beszámoltunk róla, női kézilabázóink izgalmas mérkőzésen kaptak ki az olimpiai- és világbajnok Franciaországtól csütörtök este (28-31). A tokiói olimpián is így kezdtünk, majd egy brazilok elleni vereség következett. Most is a dél-amerikaiak voltak az ellenfelek, belépő gyanánt 11 góllal legyalulták Spanyolországot (29-18). Nem várt tehát könnyű feladat a magyar lányokra

Ezt is ajánljuk a témában

1. félidő: lendületes, kezdés, védések, visszaesés

Kuczora Csenge ott folytatta, ahol két napja abba sem hagyta: a házigazda ellen 8 gólt szóró átlövő azonnal bezúdított egy bombát Gabriela Moreschi kapujába. Előtte

 Böde-Bíró Blanka védett egy ziccert, csapatkapitányunk a nyitányon nem találkozott a labdával... Ezúttal többször remekelt, 12 perc után, amikor 6-4-re vezettünk időt kellett kérnie a brazil kapitánynak.

A mieinknél Kuczora, Klujber és Füzi-Tóvizi is duplázott, utóbbi azt jelentette, megtaláltuk a beállót is. Igaz, a zöld-sárgák is Bruna de Paulát, aki szintén kétszer volt eredményes az elején. Sajnos hatottak Cristiano da Rocha intelmei, fordítottak Cardosoék (6-7). Nem csak „Blani” védet jól, a túloldalom Moreschi extázisba került, persze mi is néha naggyá tettük.

A 19. percben Golovin Vlagyimir hívta maghoz a lányokat 9-7-es hátránynál. A harmadik gólját szerző Klujber egyéni akcióból, betörésből egyenlített, de 

lerohanásból, hetesből és beállóból is kaptunk gólt válasz nélkül, miközben szigorodott, keményedett a brazilok védekezése (8-12). 

Zavar keletkezett a fejekben, úgy adtuk el a labdákat, hogy lövésig sem jutottunk...

Új színt hozott a játékunkba Debreczeni-Klivinyi Kinga, Márton Gréta és Albek Anna. Mindhárman be is találtak, utóbbi a dudaszó előtt eresztett el egy bődületes erejű átlövést. A félidőben így is három gólos hátrányban voltunk (12-15).

BÖDE-BÍRÓ Blanka
Párizs, 2024. július 28. Böde-Bíró Blanka a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 
MTI/Kovács Tamás

2. félidő: rohanás, erőlködés

Ismét Kuczora Csenge-góllal kezdődött egy játékrész, mondjuk ideje is volt, mert volt 4 rontott lövése. Böde-Bíró Blanka továbbra is jól teljesített a kapunkban, minden harmadik próbálkozást hatástalanított. 

A nagy rohanásban rengeteg technikai hibát követtünk el, emiatt 2-3 gólos, tisztes hátrányból követtük az ellenfelet. A 19 éves irányítót, Simon Petrát is beküldte Golvin Vlagyimir, aki 13-17-nél újabb kupaktanácsot hívott össze.

 Bő 20 perc volt még hátra, öt gól is volt a hátrány (13-18), szélsőink, Schatzl Nadine és Győri-Lukács Viktória, megrázták magukat vagy labdát kaptak (nézőpont kérdése), s megint reménykedhettünk (15-18). Kár azonban utóbbi kihagyott zicceréért és Klujber felesleges, könnyű síppal befújt két perces kiállításáért...

Lehet, ez kovácsolta össze a csapatot: Simon Petra találataival közelítettünk (17-19), most a brazilok kértek időt. Kuczora 10. lövése sem ment be (maradt 3 gólos), persze, hogy Mariane Fernandesé utat talált a kapunkba. Egy helyett mínusz három:  17-20. Pillanatok alatt újra ott lihegtünk a nyakukon (19-20), az előtte sokat rontó Fernandes azonban összeszedte magát (19-22). Vámos Petra is visszatért a pályára az utolsó 10 percre, szépen be is kígyózott a védők között (22-23). 

Janurik Kinga szállt be egy hetesre, a kapufára imádkozta. Debreczeni-Klivinyi Kinga egyenlített 5 perccel a lefújás előtt (23-23). Ugyanő nem tudott fordítani, a kapufára tolta kiszorított helyzetből leadott lövését a brazil kapus. Maradt 2,5 perc 24-24-nél, jó védekezést követően Klivinyi mellé lőtt. 

Az utolsó percben Böde-Bíró Blanka szélső-ziccert fogott, időt kért Golovin Vlagyimir. 23 másodpercünk volt a győztes gól megszerzésére. És akkor Simon Petra körülnézett, nem volt kinek passzolni, elindult, cselezett és belőtte a jobb felső sarokba a győztes gólunkat!!! Csillagos ötös az ötödik gólját szerző játékosnak és a nagyot harcoló csapatnak.

Magyarország – Brazília 25-24

Kedden (16.00) Angola lesz az ellenfél – az újabb győzelem és kevesebb izgalom reményében.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­k­­e­l­d­­ ­a­­ ­s­z­­­e­­x­­­i­­ ­­p­­u­n­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Perczel Éva
2024. július 28. 14:32
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
röviden
2024. július 28. 13:38
Ez bravúros volt.
gyaloggos
2024. július 28. 13:25
PÓTA GEORGINÁRÓL EGYETLEN szó sincs, pedig NAGYON nagyot játszott a kínai német ellen, és bejutott a legjobb 32 közé, ÖTÖDIK olimpiáján!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!