Nincs többé „Balsors, akit régen tép”

2024. június 24. 17:16

Jöhetnek a víg esztendők.

2024. június 24. 17:16
CSOBOTH Kevin; ROSSI, Marco
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Magyar Jelen

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

„»Balsors, akit régen tép« – írja Kölcsey Ferenc Himnusz című versében. A történelmet tekintve minden bizonnyal igaza van, ráadásul a később nemzeti imádságunkká váló művet 97 évvel a trianoni országvesztés előtt vetette papírra, tehát mondhatni, megjósolta a még tragikusabb jövőt.

A Himnusz a »Hozz rá víg esztendőt« sorral folytatódik, amely bár »csak« felszólítás, nem pedig jóslat a jövőt illetően, nyitva hagyja a kaput a remény előtt, hogy egyszer valamikor még akár az is előfordulhat, hogy víg esztendő, esztendők köszöntenek a sokat szenvedett magyar nemzetre, a Népek Krisztusára.

A labdarúgásban ez már megtörtént. Zsinórban a harmadik Európa-bajnokságon vagyunk kint, és az elmúlt 8-9 évben gyakorlatilag minden kulcsfontosságú mérkőzés úgy alakult, hogy az végül nekünk kedvezett.

A korábban megszokott mentális gyengeség és a meccsek vége felé ki-kihagyó koncentráció már a múlté. Böde gólja 2015-ben Feröernek, Fülöp Marci égi keze által kapufára tolt norvég lövés ugyanezen évben a pótselejtezőn, Szalai Ádám tuszkolása, pöckölése az osztrákok ellen a 2016-os Eb-n, Nego és Szoboszlai gólja az izlandiak elleni pótselejtezőn 2020-ban, majd most Csoboth Kevin századik percben szerzett találata Skócia ellen. Ezek mind olyan pillanatok, amik arra engednek következtetni, hogy Dárdai Pál, Bernd Storck és Marco Rossi segítségével sikerült levenni az átkot.

Ami korábban a magyar csapat gyengesége volt, az ma az egyik legnagyobb erőssége. Megtanultunk küzdeni, és mentálisan készen állunk a nagy feladatokra, ezt pedig a Jóisten is díjazza.

»Balsors, akit régen tép« – Csoboth Kevin vasárnap este Stuttgartban végleg szétzúzta a Himnusz ezen sorát.

Jöhetnek a víg esztendők.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2024. június 25. 10:01
Biztosra veszem a válogatott nyolcad döntőbe jutását, Ez a cirkusz része, cikkusz + kenyér.
Perczel Éva
2024. június 25. 05:41
"Nincs többé „Balsors, akit régen tép”. Erről azért meg kéne kérdezni a Tisztelet és Szabadság Párt al-elnökét is, de egyszer végre fő-elnök is megszólalhatna.
lauderstenonis-2
2024. június 24. 20:06
3 pont 2 rúgott gól 5 kapott gól 3. hely a csoportban A csillagok nagyon kedvező együttállása kell ahhoz, hogy nyolcaddöntőt játszon a válogatott.
Búvár Kund
2024. június 24. 18:50
Szánalmas kis globál csicskák, akik arra reiszoltok, hogy erre az oldalra irogatva trollkodtok, mocskolódva provokáltok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!