Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mutatjuk, mit ír a legnagyobb német sportlap Szoboszlaiékról a német-magyar előtt!

2024. június 19. 12:51

„Nem ismeretlen helyzet ez a magyarok számára” – olvasható a Kicker cikkében.

2024. június 19. 12:51
HAVERTZ, Kai; KIMMICH, Joshua
Vámos Tamás

Fotó: MTI/Ronald Vittek

Mint írják, „a Svájc elleni mérkőzésen a magyarok számos komoly gyengeségüket felfedték”. A Kicker felidézi Marco Rossi nyilatkozatát is, aki szerint „az első félidő az első hét, nyolc perctől eltekintve nagyon rossz volt, túlságosan passzívak voltunk”.

A lap emlékeztet arra is, hogy a magyar válogatott a legutóbbi Eb-t is egy súlyos vereséggel kezdte: ugyan 83 percig álltuk a sarat Cristiano Ronaldóékkal szemben, végül azonban a portugálok 3-0-ra legyűrtek minket.

A Kicker kiemeli, hogy 

ezt követően egy nem várt fordulat következett be, hiszen a magyar válogatott bravúros, 1-1-es döntetlent ért el az aktuális világbajnok, Franciaországgal szemben, 

azt pedig mi tesszük hozzá: arra minden német szurkoló jól emlékezhet, hogy ezt követően a Nationaelf mennyire megszenvedett az utolsó csoportmérkőzésen, hiszen Joachim Löw csapata csupán egy kínkeserves, 2-2-es döntetlennel jutott tovább a csoportból, ráadásul úgy, hogy mindkétszer mi szereztünk vezetést...

Ezt is ajánljuk a témában

A Kicker szerint a Svájc elleni mérkőzésen elkövetett hibák után Marco Rossi nem akar ujjal mutogatni másra, 

majd újra idézi az olasz-magyar szakembert, aki leginkább a Varga Barnabás szépítő gólja után látott játékból von le pozitív következtetéseket:

„Ebben az időszakban keményen nyomtunk, küszöbön állt a második találatunk, de a svájciak rutinosan lassítottak a játékunkat, a végén pedig okosan használták ki, hogy a sorozatos támadásaink miatt túlságosan kinyíltunk hátul”.

A Kicker egyfajta konklúzióként leszögezi: ha a német labdarúgó-válogatott olyan higgadtan, okosan és dominánsan játszik majd a gyengébb bemutatkozást követően újabb bravúrokra készülő Magyarország ellen, mint tette azt Skócia ellen, akkor a mieinknek nehéz lesz tartaniuk a párhuzamot a három évvel ezelőtti és a jelenleg zajló Európa-bajnokság között...

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Ne legyen igazuk!

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Eb-szereplés vegyes érzésekkel

A magyar válogatott három ponttal végül nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon. Miért nem jött össze a mieinknek a továbbjutás? Ez a realitás, vagy valami félrecsúszott? Elemzésünk.

16 órája

„Ez a torna helyre tett minket”

A magyar futball ismert alakjait kérdeztük arról, hogyan élték meg drámai fordulatokat sem nélkülöző szereplésünket az Európa-bajnokságon, és mit látnak a hátterében.

16 órája

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 19. 13:19
JUT ESZEMBE! EGY német szakíró adott egy szerinte TUTI TIPPET! SZOBOSZLAINAK lesz KAPUT eltalált lövése!
gyaloggos
2024. június 19. 13:17
DE! SZOBOSZLAINAK ezekkel együtt jól kell teljesítenie! MESSIRE is roppant mód vigyáztak, vigyáznak, DE MINDHIÁBA! HAJRÁ MAGYAROK!
gyaloggos
2024. június 19. 13:16
GULÁCSI egyébként ugyanazt mondja SZOBOSZLAIVAL kapcsolatosan, mint amit valamennyien látunk. SOKKAL nehezebb a helyzete, mint korábban volt, VIGYÁZNAK rá nagyon! SVÁJC ellen pl. egyetlen cselt nem engedtek neki megcsinálni, AZONNAL faultolták!
gyaloggos
2024. június 19. 13:11
AZ előttem szóló nehezményezi, hogy ismét szóba hozták SZOBOSZLAIT! A HELYZET az, hogy a KÜLFÖLDI elemzők, szakértők, sportújságírók, játékosok VALAHÁNYAN SZÓBA hozzák SZOBOSZLAIT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!