Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Mégsem a magyarok a veszélyesek? – árulás történt, a német rendőrség román drukkereket toloncolt ki az országból

2024. június 18. 15:03

Több szurkolói csoport ellen is intézkedtek.

2024. június 18. 15:03

Fotó: Sven Hoppe/dpa Picture-Alliance via AFP

Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-bajnokság során másodszor teltek meg a müncheni stadion lelátói hétfőn, a német–skót nyitómeccs után Ukrajna és Románia legjobbjai csaptak össze a bajor fővárosban. Kisebb meglepetést jelentett, hogy a románok játszi könnyedséggel fektették két vállra az ukránokat, erről a történelmi sikerről azonban voltak akik lemaradtak, miután a német hatóságok bizonyos szurkolócsoport tagjait kiutasították az országból – írja a gsp.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap úgy értesült, hogy a müncheni reptér melletti vasútállomásokon, továbbá Németország egyéb határain is feltartóztattak drukkereket, akiket később kitoloncoltak az idei Eb-nek otthont adó országból.

A cikk szerint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a román csendőrség (Jandarmeria) elküldött egy listát a német hatóságoknak, illetve az Interpolnak a táborok veszélyes tagjairól, a beazonosítás után pedig el kellett hagyniuk Németországot.

Az árulás miatt a kitoloncolt szurkolók a román hatóságokat tették felelőssé...

Az elmúlt években többször volt hangos a média a román bajkeverők akcióitól, azt akarták megakadályozni a németek, hogy az Eb idején újabb problémákat okozzanak a szurkolók.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, Németország országos rendőrfőkapitánya az Eb előtt még úgy nyilatkozott, az iszlamista terror a legnagyobb veszély, de azért a magyaroktól is tartani kell. Nos, lehet mégsem a magyarok jelentik „a legnagyobb veszélyt” az Eb-rendezés biztonságára...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 18. 16:23
Magyarország konzulokat küld a meccs helyszínére, hogy megfelelő szinten képviseljék a magyar emberek érdekeit. Románia pedig egy listát, hogy kiket kell eljárás nélkül kitoloncolni. Lipsik, szerintem költözzetek oda, jobban fogjátok magatokat érezni. Mi legalábbis biztosan.
Intel
2024. június 18. 15:43
A közállapotok mélypontját mutatja, hogy néhány huligán elszigeteléséből nemzetközi politikai agymenés keletkezhet.
iSTaR_GoM
2024. június 18. 15:17 Szerkesztve
Ha a románok adtak névjegyzéket, nem lepődnék meg, ha lennének közöttük magyarok. Az nem lehet, hogy "csak" románok......, ha így lenne, az nem Románia..... ilyet soha nem hagynának ki.
cutcopy
2024. június 18. 15:15
A románok így próbálják szépíteni az ukránok szétzúzását..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!