Mégsem a magyarok a veszélyesek? – árulás történt, a német rendőrség román drukkereket toloncolt ki az országból

2024. június 18. 15:03

Több szurkolói csoport ellen is intézkedtek.

2024. június 18. 15:03

Fotó: Sven Hoppe/dpa Picture-Alliance via AFP

Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-bajnokság során másodszor teltek meg a müncheni stadion lelátói hétfőn, a német–skót nyitómeccs után Ukrajna és Románia legjobbjai csaptak össze a bajor fővárosban. Kisebb meglepetést jelentett, hogy a románok játszi könnyedséggel fektették két vállra az ukránokat, erről a történelmi sikerről azonban voltak akik lemaradtak, miután a német hatóságok bizonyos szurkolócsoport tagjait kiutasították az országból – írja a gsp.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap úgy értesült, hogy a müncheni reptér melletti vasútállomásokon, továbbá Németország egyéb határain is feltartóztattak drukkereket, akiket később kitoloncoltak az idei Eb-nek otthont adó országból.

A cikk szerint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a román csendőrség (Jandarmeria) elküldött egy listát a német hatóságoknak, illetve az Interpolnak a táborok veszélyes tagjairól, a beazonosítás után pedig el kellett hagyniuk Németországot.

Az árulás miatt a kitoloncolt szurkolók a román hatóságokat tették felelőssé...

Az elmúlt években többször volt hangos a média a román bajkeverők akcióitól, azt akarták megakadályozni a németek, hogy az Eb idején újabb problémákat okozzanak a szurkolók.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, Németország országos rendőrfőkapitánya az Eb előtt még úgy nyilatkozott, az iszlamista terror a legnagyobb veszély, de azért a magyaroktól is tartani kell. Nos, lehet mégsem a magyarok jelentik „a legnagyobb veszélyt” az Eb-rendezés biztonságára...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 18. 16:23
Magyarország konzulokat küld a meccs helyszínére, hogy megfelelő szinten képviseljék a magyar emberek érdekeit. Románia pedig egy listát, hogy kiket kell eljárás nélkül kitoloncolni. Lipsik, szerintem költözzetek oda, jobban fogjátok magatokat érezni. Mi legalábbis biztosan.
Intel
2024. június 18. 15:43
A közállapotok mélypontját mutatja, hogy néhány huligán elszigeteléséből nemzetközi politikai agymenés keletkezhet.
cutcopy
2024. június 18. 15:15
A románok így próbálják szépíteni az ukránok szétzúzását..
letsgobrandon-2
2024. június 18. 15:06
a libernyák gestapo megtalálta a putyinozókat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!