A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Marco Rossi nagy áldozatot hozott az MLSZ kérésére

2024. június 10. 19:20

A válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy milyen áldozatot hozott az MLSZ vezetőségének kérése miatt.

2024. június 10. 19:20
Szabó Levente

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Új adással jelentkezett a Csisztu Sport Cast, amelynek vendége a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi volt. 

Az olasz edző nem először vendégeskedett a műsorban, utoljára 2021-ben, a Covid-járvány kellős közepén adott dupla interjút Csisztu Zsuzsának. Rossi a mostani beszélgetéshez hasonlóan akkor is a telki edzőközpontban kezdett mesélni, többek között arról, hogy miként dolgozik, hogy áll össze a Rossi-team, milyen az edzői filozófiája, és, hogy hogyan építkezik az olasz szakember. A második interjúban megismerhettük a Budapest Honvéd korábbi edzőjét részletesebben emberként, volt futballistaként, férjként és kétgyermekes apukaként is. Rossi akkor elmondta, hogy a válogatott gőzerővel készül az Európa-bajnokság halálcsoportjára, a Portugália, Franciaország és Németország elleni mérkőzésekre.

Most újra utazik a válogatott az Eb-re, a vezetőedző a mostani epizódban azt is elmondta, hogy mi a különbség a két csapat között. 

„Természetesen az élet minden területén, nem csak a sportban, nem csak a futballban, létezik a szerencse, mint tényező, ami szintén nagyon fontos. De mi azon dolgoztunk az elmúlt három évben, hogy csökkentsük a szerencse szerepét a mérkőzéseinken. Szóval alapvetően elégedettek vagyunk” – mondta a kapitány. 

Az adásban kitért a szakmai hitvallására is, miszerint mindig megmondja az igazat, és tud keményen fogalmazni is, ha arra van szükség. 

„Ha mindig nagyon szigorú az ember a kommunikációban, akkor amikor még szigorúbbnak kellene lennie, nem lesz képes valóban átadni azt az lelkiállapotot, amire igazán szükség lenne a fejlődéshez... Szóval ha alapvetően emberként, másodszor pedig edzőként tisztelnek, tisztelik a tudásod, akkor követni fognak. De önazonosnak kell lenned, nem hazudhatsz nekik, és lojálisnak is kell lenned hozzájuk” – mesélte a szövetségi kapitány. 

Az interjúban fény derült arra is, hogy Rossi az MLSZ kérése miatt az öltözködési stílusában is áldozatot hozott. 

A magánéletemben általában zakót sem hordok, mert sokkal kényelmesebben érzem magam egy lazább, hétköznapibb öltözködési stílusban, de természetesen vannak öltözködési szabályok és amikor a magyar válogatott kapitánya vagy, sőt, különösen ha a magyar válogatott kapitánya az ember, akkor az országról, vagy a szövetségről egy ahhoz méltó képet kell sugározni. 

– mondta az olasz edző. 

A kapitány érintett továbbá olyan témákat is, mint hogy mit vár a magyar csapattól a tornán, vagy, hogy mi alapján hozta meg a döntést a Gulácsi avagy Dibusz kérdésben. 

A teljes adást itt megtekintheti

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 11. 04:40
Volt zuhanyzós jelenet is a Csisztu spot cast-ban? 🚿🧼🧽🍆💦🧎‍♀️
billysparks
2024. június 10. 19:25
Az elmúlt 30 évben a legjobb dolog, ami a magyar futballal történt, az Marco Rossi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról