Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Marco Rossi az Eb-rajt előtt: Mindent bele kell adnunk!

2024. június 14. 20:13

A magyar válogatott szövetségi kapitányának fejében már nincs semmi dilemma a Svájc elleni szombati kezdőcsapatot illetően.

2024. június 14. 20:13
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Pénteken este elkezdődik Münchenben a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság a Németország–Skócia mérkőzéssel. De minket sokkal jobban érdekel a szombati nyitómeccs, amelyen már a magyar válogatott is bemutatkozik, s pályára lép Svájc csapata ellen a tornán. A mérkőzés előtt a találkozó helyszínén, Kölnben nyilatkozott Marco Rossi. A nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya szerint nagyon sok erőssége van az ellenfélnek, kemény, szilárd csapatról van szó, elől pedig nagyon gyorsak a támadói. 

Ha sikeresek akarunk lenni, márpedig azok szeretnénk, akkor csapatként kell játszanunk, egységesen kell futballoznunk a pálya minden részében.

„Nincs egyetlen dilemmám sem a kezdőcsapattal kapcsolatban, tehát tudom, kikkel fogunk kiállni a svájciak ellen. 

A csapat összeállításánál sok mindent kell figyelembe venni, hogyan érzi magát a játékos, hogyan játszott az edzésen, mennyire egészséges. És persze az is lényeges, hogy ki az ellenfél. Azt láttam a srácokon, ahogy elkezdünk készülni erre a tornára, a magabiztosságuk egyre jobban, napról napra növekedett. Én bízom bennük. Hogy mi fog történni holnap, azt senki sem tudja. Többen az előző Eb-n is ott voltak, s jól is játszottunk. A többségnek van már tapasztalata abban, milyen egy ilyen torna. Kellő magabiztossággal kell játszanunk” – mondta Rossi. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz szakvezető hozzátette, nem véletlenül vagyunk itt, hanem mert a pályán mutatott játékunk alapján megérdemeltük, hogy Eb-résztvevők legyünk. Szeretnének örömet szerezni a szurkolóinknak.

„A játékosok érzik a nyomást, ami természetes, ezek nem átlagos meccsek lesznek. De ez természetes, hiszen ez az Európa-bajnokságon, 

ezeket az érzéseket nem lehet elkerül, de fontos megőrizni a koncentrációt. Összeszedetnek kell lennünk, odafigyelve futballozni, hiszen Svájcnak nagyon jó válogatottja van. Mindent bele kell adnunk ezen a meccsen” – jelentette ki a Mandiner kérdésére válaszolva a kapitány.

A magyar válogatott a svájciak elleni, kölni nyitány után Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a kontinenstorna A csoportjában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­k­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­s­­z­­e­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Átoperált Kiscsoportos
2024. június 14. 22:14
Erről miért nem írtok, Cigánytamponok ? "A kormányzat szerint bármely 55 év feletti katona alkalmas és átképezhető pedagógusnak – ez derül ki a parlament által már elfogadott törvényből. A státusztörvény 4. §-ának módosítása rendelkezik arról, hogyha valakit odavezényelnek és megfelel az alkalmazási feltételeknek (nem derül ki, hogy ezek ugyanazok-e, mint ami a pedagógusokra vonatkozik), akkor hivatásos katonaként köteles a tankerület alkalmazni őt. Tehát nem kell gyakorlat, szakmai tudás, nem kell érteni a gyerekekhez, nem kell szeretni őket – vagyis, ha a kiöregedett katonának van tanári végzettsége, akkor odakerülhet az iskolába, pontosabban odaküldik, mert ezt nem ő választja, hanem odavezénylik!" :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) I D I Ó T Á K ! ! !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!