Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Marco Rossi a sorsdöntő meccs előtt: Soha nem keresek ürügyet!

2024. június 22. 20:11

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Skócia veszélyes csapat, minőségi futballistákkal, és senki ne higgye, könnyű lesz legyőzni őket vasárnap az utolsó Európa-bajnoki csoportmeccsünkön. Szoboszlai állapotáról is friss információkat közölt a szakember.

2024. június 22. 20:11
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Élete talán legnehezebb mérkőzése előtt áll Marco Rossi az együttesével. A németországi Európa-bajnokságon vasárnap Skócia lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele. Az utóbbi években, sőt, ezen a tornán is játszottunk már erősebb, veszélyesebb csapatok ellen, mint a skót, ám az utolsó csoportmeccsnek óriási a tétje, fontosságát tekintve túlmutat az utóbbi években játszottakon. Talán a két évvel ezelőtti, 2022 szeptemberében, az Olaszország elleni utolsó csoportmeccsnek a Nemzetek Ligájában volt hasonlóan nagy a tétje, mint a most következőn. Akkor a négyes döntőbe juthattunk volna, most szerencsével a 16 közé az Eb-n.

Egy hajóban

Ahogy mindig, Rossi és stábja ezúttal is maximálisan megpróbálja felkészíteni Szoboszlaiékat a következő ellenfélre. Skócia nem tartozik a verhetetlen kategóriába, ám nehogy azt higgyük, hogy emiatt annyival könnyebb lesz ez a kilencven perc, mint a svájciak vagy a németek elleni volt. És erre Marco Rossi is felhívta a figyelmet a stuttgarti találkozó előtt.

„Skócia mindig agresszíven játszik, veszélyes csapat, minőségi futballistákkal, de azért jól ismerjük őket. 

Az a helyzet, hogy most egy hajóban evezünk velük, mert hát, nemcsak nekünk, hanem nekik is nagyon fontos a három pont. 

Nekik eggyel több van, mint nekünk, ha nyernek, akkor szinte biztosan továbbjutottak a nyolcaddöntőbe. Ám nekünk is ez a célunk. Ha nem jutunk tovább, de nyertünk, akkor legalább jobb szájízzel utazhatunk majd haza a jövő héten” – nyilatkozta a meccs előtt a szövetségi kapitány.

Nagy kérdés, hogy ezúttal mellénk áll-e a szerencse, mert eddig nem velünk volt Fortuna. Ezzel kapcsoltban az olasz-magyar szakember is elmondta a véleményét.

„Nem játszottunk jól az első félidőben Svájc ellen, de aztán összekaptuk magunkat, ám a döntő pillanatokban nem volt szerencsénk. De nem akarok rugózni ezen, amióta én vagyok ennek a válogatottnak a kapitánya, soha nem keresek ürügyet, s nem fogok magyarázkodásba, miért nem nyertünk vagy szeretünk pontot, s nem ma kezdem el.”

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai-kérdés

A magyar válogatott szombat délelőtt a németországi főhadiszállásán, Weiler im Allgäuban tartotta meg az utolsó edzését, amelyen nem vett részt Szoboszlai Dominik. Sokan aggódtak emiatt – Marco Rossi nem tartozik közéjük.

„Én nem izgulok az állapota miatt. Hosszú szezonon van túl, így idő kellett a regenerálódásra, csupán ez a helyzet”

 – nyugtatta meg a közvéleményt az edző. 

Keveri a kártyákat

A szakvezető elárulta, lesz néhány változtatás a kezdőcsapatban, de nem a rossz teljesítmények miatt, hanem, mert frissebbek lehetünk ezzel. Szerinte nem kell motiválni a srácokat erre a meccsre, mert ha kellene, akkor rossz szakmát választottak. Mindenki pörögni fog, ebben biztos.

„Nulla pontot szereztünk két meccsen, ezek után nincs alternatívánk, csak a győzelem számít. 

Ki-ki meccs lesz, de nincs extra nyomás rajtunk, mindenki tudja ezt, s hogy mi a dolga”

 – mondta Rossi.

A magyar válogatott két vereséget követően vasárnap 21 órától játszik Skóciával Stuttgartban az Eb-n a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre. Ugyanakkor még az is megeshet, hogy ez is kevés lesz ahhoz, hogy Sallai Rolandék továbbjussanak a csoportból.

A mérkőzésről élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. június 23. 09:54
Orbán parancsára győzni fog! Vagy nem.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. június 23. 05:44
én bírom rossit, de annyi ideje van már itt, hogy megtanulhatott volna magyarul, egy ember viszonyulása abban is mérhető egy másik nemzethez, ha annak beszéli a nyelvét ha nyilatkozik vagy interjút ad annak az országnak a nyelvén beszél ahol már hosszú ideje él - nincsenek illúzióim
irondome
2024. június 22. 23:48
Dibusz Dénest a kapuba!!!!!!!
annakiss30
2024. június 22. 22:57
Te tényleg el fogsz így hízni, míg a magyar csapat versenyben van :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!