Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Sallai Roland a Mandinernek elárulta, hogyan matekozik a magyar csapat a skótok elleni csata előtt (VIDEÓ)

2024. június 21. 15:14

A Freiburg szélsője a svájciak és a németek elleni vereség ellenére eddig jó teljesítményt nyújtott. Elmondta, mi lesz a kulcs Skócia ellen és mitől más az Európa-bajnokság.

2024. június 21. 15:14
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mandiner/P. Fülöp Gábor

***

Minden idegszálával a vasárnapi Skócia elleni utolsó csoportmérkőzésére koncentrál a magyar labdarúgó-válogatott. A bajorországi Weiler im Allgäuban nyugodt körülmények között, igaz, esős, őszies időben készülődnek Marco Rossi tanítványai. A játékosok amondók, bár pont nélkül áll a csapat, nem szabad magukba roskadniuk, igenis igyekeznek jókedvűek, optimisták maradni. A péntek délutáni sajtótájékoztatóra érkező Sallai Roland például a saját képe alapján készített élethű kartonfigura előtt posztolt, majd mind nyitóképünkön láthatják, lapunk kérésére is pózolt egy fotó erejéig. Az MLSZ sajtótermében már komolyabbra, de nem komorabbra váltott a hangulat, amikor azt kérdeztük tőle, mennyi esélyt lát a továbbjutásra.

Hogyha nem látnánk rá esélyt, valószínűleg már nem lennénk itt! 

Természetesen szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. A matek pedig azt gondolom, azután lehet releváns, hogy megvertük a skótokat. Addig felesleges számolgatni” – adott határozott választ a Mandinernek Sallai, aki a jó teljesítményt nyújtók közé tartozott az első két mérkőzésen, nagy kedvel és bátran vállalkozva futballozott.

Felszabadultan tudok minden egyes mérkőzésen pályára lépni. A cseleim is szerencsére ülnek, jó formában érzem magam. Viszont a legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen és jól szerepeljen. Ehhez az kell, hogy a harmadik meccsünket megnyerjük.” 

Sallai Roland lett az arca a saját testének Németországban
Fotó: Mandiner/Kiss B. László

A képlet egyszerű: ha Magyarország nem nyer az Eb-története első továbbjutására készülő, extrán motivált Skócia ellen, akkor az A csoport utolsó, negyedik helyén végez. Győzelem esetén lehet reménykedni, hogy bekerülhetünk az egyenes kieséses szakaszba kerülő négy legjobb harmadik közé. Persze, az sem mellékes, milyen arcát mutatja, hogyan teljesít hazánk a kellemetlen brit stílust képviselő szigetországiakkal szemben.

„A németek elleni meccsből kiindulva sokkal kompaktabban, zártabban játszottunk, mint a svájciak ellen. Próbáltunk kontratámadásokkal veszélyeztetni, meg is voltak a helyzeteink, gólt, gólokat szerezhettünk volna... 

Ezt a harcmodort kell alkalmazni a skótok ellen is. A kulcs a zárt védekezés és az abból való gyors átmenetek végrehajtása lesz vasárnap.

 Tudjuk, mire számíthatunk, vannak magasan jegyzett játékosaik és remek csapatot alkotnak. Ugyanakkor magunkra kell figyelnünk és magunkat kell adnunk!” – tekintett előre a szélső, aki szerint helyén kezelni, hogy bár 14 meccsen keresztül veretlen volt a magyar válogatott, a kontinenstorna más kávéház. „Hiba lenne az elmúlt hónapok, évek ellenfeleiből kiindulni, itt, az Eb-n sokkal erősebb csapatok ellen játszunk. A lehetőségeink így is megvoltak. Az lenne a legfontosabb, hogy mivel kevesebb helyzetünk adódik, minél jobb százalékban használjuk ki.”

A címeres mezben 51 fellépésén 13 gólnál tartó, egykori felcsúti szélső a csapat vezéregyénisége, egyben az egyik hangulatfelelőse is. A 27 éves labdarúgó úgy véli, a közösséget nem bontották meg az eddigi kudarcok az Európa-bajnokságon.

A csapategység és a jó hangulat, ami megvan. Ez a harmadik egy kik-ki mérkőzés lesz. Tök mindegy, hogy szép vagy csúnya focival, de nyernünk kell!” – fogalmazott pénteken Allgäuban Sallai Roland, aki a Mandinernek még szerdán Stuttgartban adott rövid videós nyilatkozatot:

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankie-bunn
2024. június 21. 20:15
,, a lövéseit meg elkapkodja...
Menő manó
2024. június 21. 18:41
Nem focizni kellene inkább a matek helyett?
Zolotarjov
2024. június 21. 18:20
C. Ronaldo-ék három döntetlennel, vagyis 0-s gólkülönbséggel jutottak ki a csoportból 8 éve, aztán megnyerték az EB-t..
Zolotarjov
2024. június 21. 18:16
Remélhetőleg ezen a meccsen tisztességes lesz a bíráskodás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!