Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Marco Rossi: a bíró volt a legrosszabb a pályán

2024. június 19. 21:20

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Skócia ellen az utolsó csoportmeccsen mindent meg kell tenni, hogy ne nulla ponttal zárjunk.

2024. június 19. 21:20
ROSSI, Marco
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Svájc után Németországtól is kikapott Magyarország az Európa-bajnokságon. Szoboszlaiékat 2–0-ra verték a házigazdák szerda este Stuttgartban. A meccs után Marco Rossi szövetségi kapitány úgy látta, a németek és más világklasszis csapatok más szintet képviselnek, jobban játszanak nálunk, ez normális, de nem szorulnak rá a játékvezető segítségére.

„A Svájc utáni meccset követően az utóbbi napokban sokat dolgoztunk a taktikán és a mentalitáson, s a játékosok jól reagáltak a megbeszéltekre. Büszke vagyok a csapat teljesítményére. Természetesen szomorú vagyok a vereség miatt, ugyanakkor azt kell mondanom, hogy 

nem mi, hanem a bíró volt a legrosszabb a pályán. A németek az egyik fő favoritjai ennek a tornának, s ugyan nem szeretem véleményezni a játékvezetők teljesítményét, de a hazaiak nem voltak rászorulva arra, hogy a játékvezető őket segítse. 

Majd meglátjuk, ha a franciák ellen játszanak, akkor befújnak-e nekik vagy ellenük hasonló szituációt, amit most nekünk nem. Ezen a szinten nem megengedhető mindez, miközben ott van a VAR, és később ugyanez a szabálytalanság a másik oldalon már nem volt az” – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitány, aki egyértelműen arra utalt, hogy Willi Orbánt az első német gól előtt ellökték, ám a holland Danny Makkelie nem fújt a sípjába, nem adott szabadrúgást nekünk. 

Ugyan eddig nulla pontunk van az Eb-n, de matematikailag még nem estünk ki. Rossi szerint mindent meg kell tenni Skócia ellen vasárnap, hogy ne távozzunk nulla ponttal a kontinenstornáról. 

„Skócia egy olyan csapat, amely fizikailag erős, és senki se gondolja, hogy könnyű ellenfél. Fontos, az utolsó mérkőzésen, azt mutassuk a pályán, amit a szurkolóink kérnek tőlünk. Ők tudják, milyen szinten vagyunk, ugyanakkor 

azt szeretnék látni, hogy kiköpjük a tüdőnket. Én ezt kérem a játékosainktól, mindent adjanak bele. 

A skótok elleni más típusú meccs lesz, mint az utóbbi kettő volt, fel fogunk belőlük készülni. A maximális tudásunkat kell majd nyújtani ellenük” – véli a szakvezető.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. június 20. 18:37
"a bíró volt a legrosszabb a pályán", szerintem a labda. Kezdek leszokni a sportközvetítésekről. A sport is már politika.
ringwoodite
2024. június 20. 04:50
"Előre menjünk ne hátra"
Camael
2024. június 20. 01:54
a bíró is rossz volt de a kapusunk volt a legrosszabb, az elsó gól is kapushiba, ha nem fütyül a bíró szedje össze a labdát a kapu elöl
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 20. 01:38
Mehetsz hamarosan vissza pizzát gyúrni! 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!