A magyar válogatott úgy nevezhető hellyel-közzel jónak, hogy az legkevésbé sem a NER és a fociba öntött ezer milliárdok érdeme

2024. június 24. 20:36

Nagyjából 2-3 játékosra lehet azt mondani, hogy igen, ő ennek a rendszernek a produktuma, innen jött.

2024. június 24. 20:36
Vági Márton
Vági Márton
Facebook

Nyitókép: Marco Rossi Facebook-oldala

„A magyar válogatott kapcsán az a legnagyobb ellentmondás, hogy ez a csapat úgy nevezhető hellyel-közzel jónak, hogy az legkevésbé sem a NER és a fociba öntött ezer milliárdok érdeme. Magyarán: ha egy fillér állami támogatás nem érkezne a professzionális labdarúgásba, ezen srácok többsége akkor is pont ilyen szinten tudna focizni. Nézzük meg alaposabban!

Gulácsi: egyfelől ő még bőven a NER-előtt volt utánpótláskorú játékos, másfelől 17 évesen Angliába szerződött, azóta csak külföldön edz és véd.

Botka: mire bejött a TAO ő már 17 éves volt és egyébként abból a Honvédból érkezett, amelyik kifejezetten sokáig nem volt a NER része. Mióta az, azóta NB II-ben szenvednek. 

Orban: Németországban született, a német utánpótlás »terméke«, labdarúgás szempontjából 2018-ig semmi köze nem volt Magyarországhoz.

Dárdai: Németországban született, a német utánpótlás »terméke«, labdarúgás szempontjából 2024-ig semmi köze nem volt Magyarországhoz.

Kerkez: Szerbiában született, ott kezdett el focizni, később fiatalon öt évet töltött el Ausztriában, 15 évesen került Magyarországra, 17 éves korára tovább is állt.

Styles: Angliában született, az angol utánpótlás »terméke«, labdarúgás szempontjából 2022-ig semmi köze nem volt Magyarországhoz.

Schäfer: ő nevezhető »TAO-terméknek«.

Bolla: ő is.

Szoboszlai: az apja meglehetősen fiatalon elvitte Magyarországról, előtte pedig a csili-vili akadémiákból kivette és kvázi maga tanította focizni őt.

Sallai: a keret harmadik olyan játékosa aki hellyel-közzel nevezhető TAO-terméknek, igaz mire a rendszer bejött ő már 15 éves volt. Varga: fiatalon szinte csak Ausztriában játszott és nevelkedett. Ő mondjuk leginkább Bognár György »felfedezése«.

+ a gólszerző Csoboth Kevin is 16 évesen inkább külföldre igazolt, hogy fejlődjön.

A TAO-rendszer tizenharmadik évében vagyunk, már bőven több, mint 1000 milliárd forint ment el erre, ehhez képest a válogatott kezdőjében nagyjából 2-3 játékosra lehet azt mondani, hogy igen, ő ennek a rendszernek a produktuma, innen jött. Mindenki más azért lett sikeres, mert vagy nem itt született, vagy nem itt nevelkedett. Mondom én, hogy lehetne ezt elköltött ezer milliárdok nélkül is, a válogatott láthatóan nem az Orbán-rendszer miatt, hanem annak ellenére sikeres.

És mennyivel, de mennyivel könnyebb lenne szeretni az egészet, ha a felesleges pénzégetést kivennénk belőle.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 26. 22:01
Légyszi mutasson valaki egy országot a TOP10-es bajnokságokon kívül, aki saját képzési rendszerben ki tud nevelni egy kezdőcsapatnyi játékost, akik csak 21-23 éves kor felett, már kész játékosként igazolnak nyugati bajnokságokba, vagy esetleg otthon maradnak. Amúgy az afrikai válogatott játékosok komoly hányada eleve Nyugat-Európában születik és ottani képzésben részesül, ahogy a balkániak komoly hányada is és még Távol-Keletről is nyugati akadémiákra mennek. Ibéria pedig a teljes Dél-Amerikai kontinens európai partraszálló helye. A teljes magyar elsőosztály pedig kevesebb pénzért focizik, mint a Liverpool kezdője. Szóval megint az a hiszi, hogy így is sokat fektetünk bele, mégsem jó vagyis akkor hagyjuk az egészet. A lipsi világ az, ahol a semmiből lesz valami.
Hohokam
2024. június 26. 10:38
.... na, egy újabb szakértő.
Box Hill
2024. június 26. 09:02
Ezt a cikket Magyar Péter nadrágja írta.
luxusbatar
2024. június 26. 08:26
B+! Ezek betegek. Totálisan belebetegettek a sorozatos bukásokba. Remélem bele is döglenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!