Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A belgák és a románok nem segítettek minket, de a továbbjutási reményeink élnek

2024. június 26. 19:59

Nem jött össze a várt eredmény – Belgium gól nélküli döntetlent játszott az ukránok ellen, a szlovákok és a románok is ikszeltek.

2024. június 26. 19:59
Belgium's midfielder #07 Kevin De Bruyne is marked by Ukraine's midfielder #18 Volodymyr Brazhko and Ukraine's midfielder #14 Georgiy Sudakov during the UEFA Euro 2024 Group E football match between Ukraine and Belgium at the Stuttgart Arena in Stuttgart on June 26, 2024.

Nyitókép: Damien Meyer /AFP

A magyar labdarúgó-válogatott még reménykedik,  hogy továbbjut csoportjából a 2024-es Eb-n, és, hogy ez így lesz-e, szerdán mindenképpen eldől majd, de a 18 órákor kezdődött szlovák-román és az ukrán-belga mérkőzéseken az az eredmény, amiben mi reménykedtünk, nem jött össze. Az E csoport állása egyébként nagyon izgalmas volt, hiszen még a 3. forduló előtt mind a négy együttesnek 3 pontja volt, azaz még semmi sem dőlt el, mindenki továbbjuthatott és ki is eshetett volna. 

Íme a csoport állása 2 csoportört követően:

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSAMGYDVGGKP
1. Románia2113–2+13
2. Belgium2112–1+13
3. Szlovákia2112–203
4. Ukrajna2112–4–23

A magyar válogatott szempontjából a legjobb eredmény az lett volna, ha az ukránok legalább két gólos vereséget szenvednek a belgáktól, Románia pedig megveri a szlovákokat, mert ezzel Ukrajna mínusz négyes gólkülönbséggel végezne harmadikként, hiszen jobb egymás elleni eredményével megelőzné az egyébként jobb gólkülönbséggel végzett Szlovákiát. Mi viszont jobb gólkülönbségünk miatt az ukrán nemzeti együttest előznénk meg, így beférnénk a négy legjobb 3. közé. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrajna – Belgium 

A belgák kezdték lendületesebben a mérkőzést, nagy labdabirtoklási fölényben játszottak az első játékrészben, de ez nem érett góllá. Az ukránok szórványosan vezettek ellentámadásokat, de igazán veszélyes helyzetük nem nagyon volt. Érdekes módon ennek ellenére nekik volt több lövésük, de 8 próbálkozás közül 3 találta el a kaput. A belgáknak viszont csak 4 lövése is volt és kétszer találtak kellett védenie az ukrán kapusnak. Az első játékrész mindenesetre gól nélül ért véget. 

A második viszont elég nyugodtan kezdődött, látszólag egyik csapat játékosai sem erőködtek túlzottan. A 64. percben Lukaku egyedül vitte az ukrán kapura a labdát, de megint nem sikerült gólt szereznie, mert a kapust találta el. 

A belgák hiába vezettek jó támadásokat, De Bruynén kívül nem volt labdarúgójuk, aki igazán veszélyes lett volna - Lukakut le is cserélte Domenico Tedesco. Rebrov csapata is igyekezett, de hiába volt 3 nagy helyzetük, gólt végül egyik csapatnak sem sikerült szereznie. Ez pedig azt jelenti, hogy hiába lett mindegyik csapatnak 4 pontja, gyengébb gólkülönbségével az ukrán együttes kiesett, a belgák pedig másodikként mennek tovább és a franciák ellen kell játszaniuk. 

Belgium's forward #10 Romelu Lukaku reacts during the UEFA Euro 2024 Group E football match between Ukraine and Belgium at the Stuttgart Arena in Stuttgart on June 26, 2024.
Romelu Lukaku az ukránok ellen sem tudott gólt szerezni, le is cserélték
Forrás: AFP

Szlovákia – Románia

Ezt a mérkőzést a szlovákok kezdték jobban. az első félidőben legalább 60 százalékos volt a labdabirtoklásuk, és a várható góljaik száma is nagyobb volt (0,85) mint az ellenfelüké (0,23). A 24. percben Ondrej Duda góljával a szlovák csapat szerzett vezetést, de szűk negyedórával később a román együttes Razvan Marin tizenegyesgóljával kiegyenlített. 

Az állás tükrözte a meccs képét, bár látszott, hogy annak ellenére, hogy mindkét együttesnek elég lett volna a döntetlen, győzelemre törekedtek.

Legalábbis egy ideig. Az első félidő végén 1-1 volt az állás a mérkőzésen. A játékosok dolgát a második játékrészben nehezítette, hogy óriási zivatar zúdult a pályára. Mindkét oldalon akadtak még helyzetek, de itt sem született több gól, és a meccs végén ritkán látott jelenet tanúi lehettünk, hiszen mindkét csapat egyformán örült az eredménynek, ami a továbbjutásukat jelentette. 

Az E csoportban ezzel a románok végeztek az élen megelőzve a szintén továbbjutó belga és a szlovák együttest. A magyar válogatott pedig abban reménykedhet, hogy a csehek legfeljebb döntetlent játszanak a törökök ellen vagy amennyiben mégis nyernek, legalább 3 gólos különbséggel teszik ezt, a grúzok pedig nem nyernek a portugálok ellen. Amennyiben ez teljesül, utóbbi együttes ellen játszik a magyar nemzeti együttes a nyolcaddöntőben. 

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYEMGYDVGGKP
1. Románia21114–3+14
2. Belgium21112–1+14
3. Szlovákia21113–304
4. Ukrajna21112–4–24

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. június 27. 07:23
A portugálok fosnak tőlünk, így kiejtettek minket..Valahol hízelgő.. Erősebbnek ítélik a magyar válogatottat, mint a szlovént..
endeneu
2024. június 27. 00:04
Európa minden csapata csak azon ügyködött, hogy mi ki ne jussunk, mert tudják, hogy mi lennénk a bajnokok. Úgy kiejtenénk mindenkit, hogy a döntőt már egyedül jatszanánk.
Zolotarjov
2024. június 26. 23:04
A portugálok fosnak tőlünk, így kiejtettek minket..Valahol hízelgő.. Erősebbnek ítélik a magyar válogatottat, mint a szlovént..
Conduct
2024. június 26. 22:59
Minden a helyére került.A magyar nemzeti nyomorultak a kukába-remélem a nagypofájú Rossit szurokba és tollba hempergetik majd-a vérfityiszesek(annyit kell tudni róluk hogy ôk,de csakis ôk a magyarok)pedig elmennek a büdös picsába.Mostantól elôre köszön azután pedig kussol!Fekszik,nyugszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!