Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Itt egy másik reális verzió: a románoknak és belgáknak kell szurkolni a továbbjutáshoz

2024. június 26. 06:12

A forgatókönyv nagyon is elképzelhető.

2024. június 26. 06:12
SCHÄFER András; SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi játéknapjának esti mérkőzésein eldőlt, hogy ha a magyar válogatott elcsípi a negyedik legjobb csoportharmadik helyét és továbbjut a legjobb 16 közé, biztosan Portugáliával játszik, írja a Nemzeti Sport. És bár az angolok sajnos nem verték meg a szlovénokat, még továbbjuthatunk. Mutatjuk, hogyan!

Az ismertebb verzióról már írtuk: szerdán a csehek nem verhetik meg Törökországot (vagy legalább háromgólos sikert kell elérniük), míg a portugáloknak nem szabad botlaniuk Georgia ellen.

Van azonban egy másik lehetséges alternatíva is a továbbjutásunkra, ami az E-csoportban kínálkozik. Ennek lényege, hogy

ha például a románok egy góllal legyőzik a szlovákokat, miközben a belgák minimum kettővel verik az  ukránokat, akkor ez magyar továbbjutást eredményezne,

mert Ukrajnának lenne (–4) rosszabb lenne végül a gólkülönbsége, írják. 

Mint az NSO hozzáteszi: ez egy viszonylag reális forgatókönyv. Általánosságban elmondható: a magyar továbbjutási reményeknek az E-csoportban két nagy különbségű győzelem tenné talán a legjobbat, hogy a végén a  harmadik helyen zárónak ne legyen 3 pontnál többje és a gólkülönbsége se legyen jobb –3-nál. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tallium
2024. június 26. 21:10
Oláhoknak szurkolni? Inkább bukjunk emelt fővel! Utólag írom, de aki így tett már tudhatja: fölösleges is...
pandalala
2024. június 26. 20:04
Az E csoportban mindenkinek 4 pontja lett !!! ........
oldcitizen-2
2024. június 26. 14:03
Jó nagy fasság ez a min múlik a továbbjutás. Jusson tovább az, aki megveri a szintén kiesésre álló csapatot. Elvégre b-szák +, egy bajnokság nem a játékról, a minél több meccsről kéne hogy szóljon???
kpkpkp
2024. június 26. 13:43
Igen, a belga győzelem akár borítékolható is, de nincs szükségük, sajnos, két gólkülönbségű győzelemre semmilyen esetben sem, elég nekik a szimpla győzelem! A román-szlovák pedig akkora X, mint 148 db angol-szlovén! Majd épp a román tesz nekünk szívességet... A szlovák meg az ukrán nyerjen!!! No akkor mennek haza velünk együtt a románok is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!