Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Marco Rossi elárulta, milyenek voltak az első napjai Magyarországon

2024. május 22. 14:57

Marco Rossi és Chema Rodriguez is úgy véli, életük legjobb döntése volt Magyarországra jönni.

2024. május 22. 14:57
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi és Chema Rodriguez exkluzív interjút adott a Sportalnak, amelyben a két szövetségi kapitány elmondta, hogy mennyi közös van bennük, de beszéltek a kezdeti nehézségekről, és arról is, hogy Magyarországon otthonra leltek. 

Az, hogy mindketten külföldről jöttünk, szövetségi kapitányként dolgozunk – és az is, hogy sajnos nem beszéljük a magyar nyelvet…” – válaszolta az olasz szakember arra a kérdésre, hogy tudja-e, hogy mi a közös benne és Chema Rodriguezben. 

Arról, hogy mind a ketten 2012-ben érkeztek Magyarországra, ezt mondták: „Az én esetemben ez így van” – helyeselt Chema. „Az enyémben is.

Egy különbség azért akad: Chema még játékosként jött, én már edzőként, ami arról tanúskodik, hogy valamivel idősebb vagyok nála…”

tette hozzá Rossi. 

Arról, hogy mi volt a reakciójuk, mikor először Magyarországról keresték őket, ezt válaszolták: „Nem akartam elhinni, hogy a világ egyik legjobb csapata, a Veszprém keres. Még akkor sem, ha korábban a világ másik legjobb csapatában, a Ciudad Realban játszottam. Márpedig ha egy topklub hív, akkor menni kell! Még úgy is a váltás mellett döntettem, hogy nem sokat tudtam Magyarországról – azzal persze tisztában voltam, hogy a kézilabdának csodás hagyománya van itt” – mondta a kéziválogatott kapitánya. 

Hogy őszinte legyek, én az idő tájt olyan helyzetben voltam, hogy nem ajánlatot kaptam, hanem ajánlatot kerestem… Először 2011 végén vetődött fel annak a lehetősége, hogy Magyarországra jövök, végül 2012 nyarán lettem a Honvéd vezetőedzője. Számomra nem volt ismeretlen a magyar futball,

már gyerekként rengeteget hallottam az Aranycsapatról és a nagy Honvédról a Puskás Ferencék bűvöletében élő nagypapámtól”

folytatta Rossi. 

Nehezen… Ez nem csoda, hiszen új környezetbe, új kultúrába csöppentem, ráadásul eleinte voltak kommunikációs problémáim: akkoriban kevesen beszéltek angolul, de hozzá kell tennem, hogy én sem tudtam jól, a spanyollal meg végképp nem boldogultam. Ugyanakkor minden segítséget megkaptam a veszprémiektől, és ahogy teltek a napok, úgy éreztem egyre jobban és jobban magam, néhány hét elteltével pedig már azt mondhattam, hogy beilleszkedtünk a családdal. Az elején még sokan kivártak a közeledéssel, azt éreztem, kíváncsiak arra, milyen ember, milyen kézilabdázó vagyok. Ez teljesen normális, ha valaki új helyre érkezik, bizonyítania kell. A távolság fokozatosan csökkent, miután megismertük egymást, rádöbbentem, a magyarnál kedvesebb, őszintébb és barátságosabb nép kevés van” – válaszolta Chema arra a kérdésre, hogy emlékeznek-e, hogyan teltek az első napjaik Magyarországon.

Az én első benyomásom dermesztő volt… Először 2009 januárjában jártam Magyarországon, az Andrássy úton éttermet üzemeltető Pippo barátomat látogattam meg. Annyira, de annyira hideg volt, hogy amíg elsétáltam az Oktogontól a Hősök teréig, megfagytam… Komolyra fordítva: amit Chema mondott a beilleszkedés kapcsán, meg tudom erősíteni, én is ugyanúgy éreztem. Amikor átvettem a Honvéd irányítását, még megjelentek olyan cikkek, hogy kicsoda Marco Rossi, honnan jön, miféle edző? Ez nem bántott, nem bánthatott, mert tényleg ismeretlennek számítottam Magyarországon – nem voltam sztárfutballista, nem számítottam neves trénernek. Néhány hét elteltével viszont már én is azt éreztem, hogy a szurkolók, különösen a kispesti szurkolók értékelik azt, milyen ember, milyen edző vagyok.

Sosem éreztem magam külföldinek Magyarországon!

– tette hozzá Rossi. 

Én sem!” – kontrázott Chema Rodriguez. 

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el és nézheti meg.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:21
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­­k­­­e­l­d­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­ ­­p­­u­n­­­c­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jack Reynor
2024. május 22. 19:03
Szimpatikus emberek. Nem olyanok, mint a kazárok és azok utódai, akik egyfolytában beleszarnak a magyarok hazájába és terjesztik a hazug magyarellenes kliséiket.
pulsarito
2024. május 22. 16:23
Érdemes az egész cikjet elolvasni, nagyon jó!
Majdmegmondom
2024. május 22. 15:17
További sok sikert nektek! Zárójelben azért megjegyzem, hogy Dolcetti megtanult magyarul...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!