A magyar válogatott ebben már jobb, mint a világbajnok – miénk a második leghosszabb veretlenségi sorozat a világon!

2023. november 17. 15:06

Az éj leple alatt Argentína kikapott a vb-selejtezőjén, így elsuhantunk a regnáló világbajnok mellett, és már csak Kolumbia van előttünk.

2023. november 17. 15:06
null

Több mint egy éve, 2022. szeptember 26-a óta veretlen a magyar labdarúgó válogatott. A nemzeti együttes épp azóta nem talált legyőzőre, amióta Szoboszlai Dominik lett a válogatott csapatkapitánya. Természetesen az még nem garancia a sikerekre, hogy az ő karján feszül a karszalag, de Szófiában például sokat segített a beívelése a 97. percben. A Liverpool középpályása rendszeresen és sportszerűen kiemeli, hogy a hosszú veretlenségi sorozat az egész csapat érdeme, amiben tökéletesen igaza van. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai Dominik: Így legalább izgult mindenki!

Az Európa-bajnokságra egyenes ágon kijutó labdarúgó-válogatottunk csapatkapitánya nem szerette volna részletesen értékelni a bulgáriai döntetlent (2-2).

Ezt is ajánljuk a témában

Nézze újra a bolgár öngólt, amivel kint vagyunk az EB-n! (VIDEÓ)

Aleksz Petkov fejesével Európa legjobbjai között vagyunk.

Tavaly szeptember óta tizenegy mérkőzést játszott a magyar csapat, ellenfeleink sorrendben Luxemburg, Görögország, Észtország, Bulgária, Montenegró, Litvánia, Szerbia, Csehország, Szerbia, Litvánia és Bulgária legjobbjai voltak. Az említett mérkőzésekből négy felkészülési meccs volt, a másik hét találkozó viszont Európa-bajnoki selejtező. Viszonyításképpen, az Aranycsapat 1950. június 4-től egészen a berni vb-döntőig, 1954. július 4-ig összesen 31 mérkőzésen maradt veretlen. 

A nemzeti csapat mostani eredménye szép, sőt, mi több, párját ritkítja az egész világon. Ilyen hosszú veretlen szériája jelenleg ugyanis már csak Kolumbiának van.

A dél-amerikai ország válogatottja magyar idő szerint éjszaka verte meg Brazília aranylábú fiait vb-selejtezőn, ezzel 16 meccsesre nyújtotta a 2022. februárja óta tartó sorozatát. Szoboszlai liverpooli csapattársai, a brazil Alisson és a kolumbiai Luis Diaz egymásra is találtak a meccsen.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai csapattársa közleményben üzent az emberrablóknak, akik fogva tartják apját

Díaz szüleit október 29-én rabolták el gerillák a kolumbiai kisvárosban, Barrancasban.

A brazilokhoz hasonlóan, éjszaka a regnáló világbajnok, Argentína az Uruguay elleni vb-selejtezőn szintén kikapott, így vetve véget a katari világbajnokság csoportkörének első fordulója óta tartó veretlenségének. 

A vonatkozó veretlenségi rangsorban tehát a magyar válogatott elsuhant a világbajnok mellett

és csak Kolumbia előzi meg a világon! 

Ami biztos, Európában JELENLEg a miénk a leghosszabb veretlenségi sorozat.

De vannak ennél hosszabb szériák is, például a braziloké (1993-1996, 35 mérkőzés), az argentinoké (2019-2022, 36 meccs) vagy a világcsúcstartó olaszoké (2018-2022, 37 mérkőzés). Utóbbi sorozatnak mi is részesei voltunk, hisz válogatottunk legutóbbi vereségét a Nemzetek Ligája utolsó csoportmérkőzésén éppen az Azzurritól szenvedte el.

Az elmúlt 11 mérkőzésen 6 győzelem mellett 5 döntetlen a mérlegünk, és a gólarányunk sem rossz, hiszen 19 találatot szereztünk és csak 10-et kaptunk. Ha vasárnap Montenegró ellen sem szenvedünk vereséget, 1976 után ismét veretlen évet zárhatunk! 

Kapcsolódó cikkek

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik