Szoboszlait és Kerkezt is vinné a Liverpool? Sallai a Lazioban? Messi hazatér? – átigazolási pletykagyűjtemény

2023. június 07. 10:45

Maldini és Benzema távozik, pont kerülhet a Real-Mbappé szappanopera végére, és Kane is a Blancóknál folytathatja. Összeszedtük az átigazolási piac híreit és pletykáit.

2023. június 07. 10:45
null

A Bajnokok Ligája hétvégi döntőjével véget ér a 2023-as labdarúgóidény Európában, a focivilágban pedig az ügynököké és a kluboké lesz a főszerep. Igen, nyakunkon a nyári átigazolási időszak, a véget nem érő tárgyalások ideje, amikor az egyszeri futballszurkoló minden nap remegve figyeli a híreket, vajon érkezik-e a kívánt játékos kedvenc csapatához. Összeszedtünk egy csokorra valót az elmúlt időszak legérdekesebb átigazolási híreiből, amelyekről még biztosan fogunk hallani az előttünk álló hetekben-hónapokban.

Messi hazatér Barcelonába?

A nyár átigazolási slágertörténete ki másról szólna, mint a friss világbajnok Lionel Messiről. Korábban többször is írtunk róla, hogy

Az már biztos, hogy a játékos távozik Párizsból. Messi szerződése idén nyáron lejár, és bár valószínűleg egyébként sem hosszabbított volna, a PSG-vel és a szurkolókkal is megromlott viszonya végképp pontot tett a két évig tartó francia kaland végére.

A világsztár édesapja – és egyben menedzsere – Jorge Messi a napokban elszólta magát, és egyértelművé tette, hogy fia nagyon szeretne visszatérni a katalán klubhoz. Ez persze nem újdonság, Messi két éve sem önszántából távozott, az FC Barcelonát otthonának tekinti, és ezzel a klub is egyetért. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy a Barcelona képes lesz-e megteremteni az igazolás anyagi feltételeit. Itt nem a játékos fizetéséről van szó, hanem arról, hogy klub a pénzügyi fair play szabályainak is megfeleljen.

Messi egyébként a legfrissebb hírek szerint ingyen is vállalná a játékot szeretett klubjánál.

Milyen mezben látjuk szeptembertől Szoboszlai Dominikot?

Magyar szempontból továbbra is a legtöbbeket foglalkoztató kérdés Szoboszlai Dominik esetleges átigazolása. A RB Leipzig játékosának nagyot nőtt idén a piaci értéke. Nem véletlenül, hiszen mind klubjában, mind a válogatottban kiváló teljesítményt nyújtott. Elég csak a bolgár válogatott ellen szerzett óriási szabadrúgásgóljára gondolni, de emlékezetes az is, hogy Németországban beválasztották az év csapatába, sőt a Kicker főszerkesztője lapunknak adott interjújában agyondicsérte a magyar válogatott csapatkapitányát.

Egy ideje köztudott, hogy

Szoboszlaiért komolyabb érdeklődést mutatott a két éve a szaúdi állami befektetési alap által felvásárolt Newcastle United.

A klub idén negyedik helyen végzett a Premier League-ben, így a BL-csoportkörben biztosan ott lesznek, ám az új tulajdonosi kör valószínűleg eredményeket is szeretne látni, így valószínűleg nagybevásárlást csapnak a nyáron. Kérdés, hogy a magyar játékosnak érdemes-e egy rengeteg pénzzel kitömött, de éppen formálódó csapathoz igazolnia.

Példaként érdemes a hasonló utat bejáró Manchester City történetét figyelembe venni: a patinás klubot 2008-ban vásárolta meg a szaúdi Manszúr sejk, ám az első bajnoki címre négy évet kellett várniuk, és először a 2015/16-os szezonban sikerült továbbjutniuk a Bajnokok Ligája csoportköréből. Igaz, ekkor az elődöntőig jutottak, idén pedig jó esélyük van megnyerni a sorozatot. De mindehhez 15 év kellett. És akkor csak egy sikeres próbálkozást említettünk, több dúsgazdag befektető pár év után kihátrált a hasonló kalandokból.

Persze lehet, hogy az egész kérdés tárgytalanná válik, mert

a lipcsei klub 70 millió eurót kér Szoboszlaiért,

a Newcastle viszont a SkySport értesülései szerint a pénzügyi fair play szabályai miatt összesen 150 milliót költhet nyáron, így érthető módon nem terveznek ennyit egy játékosért kiadni. Lehet, hogy  jobb is, ha a magyar labdarúgó a mostanra jól összeállt RB Leipzig megbecsült, az edző által is preferált játékosa marad.

A lipcseiekkel szintén biztos a Bajnokok Ligája szereplés, ráadásul Szoboszlai két válogatottbeli csapattárssal Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal is együtt játszhat.

Persze Szoboszlai Dominikért még más nagy klubok is bejelentkezhetnek felvetődött korábban a Bayern München is, a legújabb hírek pedig a Liverpool és az Arsenal érdeklődését említik.

Kerkez Liverpoolba tart? Magyar válogatott csatár a Lazioban?

A legfrissebb pletykák szerint a Liverpool nem csak a magyar válogatott csapatkapitánya mellett idén berobbant középpályásunkat, Kerkez Milost is tárt karokkal várná. Kerkez megalkuvást nem tűrő játékával beverekedte magát az AZ Alkmaar kezdőjébe, és csakúgy mint Szoboszlaié, az ő értéke is eurómilliókkal növekedett az elmúlt hónapokban.

Megvan az esélye, új csapatban kezdi majd a következő szezont Sallai Roland is. A Freiburg csapatában sajnos az elmúlt idényben nem igazán kapta meg a bizalmat a magyar támadó. A játékos a szezon elején még stabil kezdő volt, de ősszel egy súlyos sérülés miatt hét meccset ki kellett hagynia, a bajnokság további részeben csak epizódszerepet játszott. Összesen 19 mérkőzésen lépett pályára, 9 alkalommal csereként.

Volt is némi feszültség az edző és Sallai Roland édesapja között, aki sérelmezte, hogy fia kevés játéklehetőséget kapott. A bajnokság utolsó két meccsét végül végigjátszotta – ezeken ki is osztott 3 gólpasszt.

Sallai Rolandért korábban az Európa Ligát megnyerő Sevilla is érdeklődött, a legújabb hírek szerint pedig a Lazio készül érte ajánlatot tenni.

Tekintve, hogy a Freiburg ötödikként végzett a Bundesligában, így nem indulhat a BL-ben, a Serie A második helyezettje viszont igen, az olasz csapat legalábbis megfontolandó választás lenne a villámgyors magyar játékos számára. 

Di Maria önként megy, Maldini nem biztos. De kivel pótolja Benzemát a Real Madrid?

És ha már Olaszországnál tartunk: a tavaly világbajnoki címet nyert Angel Di Maria már el is búcsúzott a Juventus szurkolóitól, hiszen biztos, hogy szerződése lejártával távozik a klubtól. Egyelőre nem tudni biztosan hová megy, de nagy az esély rá, hogy visszatér a portugál Benficához, ahol 2007 és 2010 között játszott.

Szintén elbúcsúzott Karim Benzema, aki 14 szezon után immár aranylabdásként távozik a Real Madrid csapatától.

A 35 éves francia-marokkói csatár már alá is írt a szaúdi Al-Ittihadhoz, ahol a hírek szerint reklámbevételekkel együtt 200 millió eurót keres majd a következő években. A csatárt azonban pótolnia kell a királyi gárda vezetésének, és a hírek szerint e célra több kiszemeltjük is van. Az egyik fő célpont az angol Harry Kane, aki vérbeli gólvágóként valóban képes lehetne betölteni a Madridban 668 mérkőzésen 354 gólt szerző francia távozásával keletkezett űrt.

A két klub, a Real és a Tottenham egyébként is jó kapcsolatot ápol egymással, a spurstől olyan játékosok érkeztek korábban a blancókhoz mint Luka Modric, vagy Gareth Bale. Kane-nek azonban megvan az ára, a Transfermarkt 90 millió euróra becsüli csatár értékét, klubja pedig állítólag egy „tízessel” többet, 100 milliót kér érte – 

nem mintha egy Florentino Pérez által vezetett Real Madridnál a pénz bármikor is akadály lett volna.

Állítólag Carlo Ancelotti nagyon szeretné leigazolni az általa legideálisabb csatárnak tartott játékost. Nála lényegesen olcsóbb megoldás lehet a Chelsea német támadója, Kai Havertz, akiért elég lenne „mindössze” 70 millió, ráadásul majdnem 6 évvel fiatalabb, mint a lassan a harmincas éveibe lépő Kane.

„Természetesen” idén sem maradhat el a hír, miszerint végre pont kerülhet a királyiak és Kylian Mbappé szappanoperája végére, és idén nyáron leigazolják a PSG szélsőjét. A francia csapat nagy dilemma előtt áll, mert ha pénzt akar látni a világ egyik legdrágább játékosából, idén kell eladniuk, hiszen a szerződése 2024 nyaráig él. Ez jó tárgyalási alap lehet a Real részére egy korrekt, mindkét fél számára megfelelő üzlethez, ám a klub és a játékos közötti korábbi hercehurca fényében egyáltalán nem biztos, hogy a Real még akarja ezt.

A Dortmund középpályását, Jude Bellinghamet viszont igenis szeretnék leigazolni, sőt az átigazolás szinte már biztos,

pedig érte is borsos árat kell majd fizetniük, hiszen a Transfermarkt szerint 120 millió euró a játékos értéke.

Végül egy friss hír, az AC Milantól távozik technikai igazgató tisztségét betöltő klublegenda Paolo Maldini. A döntés oka állítólag az, hogy nézeteltérései voltak a klub vezetésével a jövőbeli átigazolások kérdésében. 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 07. 17:47
Dominik szerintem is távozni fog, ugyanakkor ha még maradna 1 évet és még tovább javulna a játéka, akkor akár a Real is szóba kerülhetne Modric helyére. Azt nagyon-nagyon adnám. Ha jövőre ki tud osztani 20 gólpasszt, akkor minden gólvágó őt követeli majd a csapatába.
alacsony-a-kerites
2023. június 07. 12:32
Messi eljöhetne levezetni a Fradiba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!