Szoboszlai bekerült az idény Bundesliga-álomcsapatába

2023. május 29. 14:29

A neves szakportál, a WhoScored összeállítása óriási elismerés a válogatott sztárjának.

2023. május 29. 14:29
null

A Nemzeti Sport arról ír, hogy RB Leipzig magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik is bekerült a Bundesliga 2022–2023-as idényének álomcsapatába WhoScored összeállítása alapján. Hozzáteszik: az idény során átlagosan 7.32-es értékelésű Szoboszlai Dominik a középpálya jobb oldalán kapott helyet. Hangsúlyozzák, hogy 14 gól során játszott közre gól vagy gólpassz formájában, 71 kulcspassza volt az idény során, továbbá 14 gólszerzési lehetőséget alakított ki, ami az ötödik legjobb mutató a Bundesligában.

Szoboszlai mellett a Dortmundot erősítő Jude Bellingham és két Bayern München játékos, Jamal Musiala és Joshua Kimmich került be még a középpályára.

A kapuba Frederik Rönnowot, az Union Berlin kapusát választották, míg a védelmet Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Benjamin Pavard (Bayern München), Nico Schlotterbeck (Dortmund) és Raphaël Guerreiro (Dortmund) alkotja. A Frankfurt francia játékosa, Randal Kolo Muani, és a bajnokság gólkirálya, a Werder Brement erősítő Niclas Füllkrug alkotja a támadósort.

Íme, az álomtizenegy, közte a mi fiunkkal:

 

Nyitókép: MTI/EPA/Leonhard Simon

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2023. május 29. 22:42
Azoknak, akik figyelemmel kisérték a Bundesligát, ez magától értetődő. Én rendszeresen nézem az összefoglalókat, és állítom, hogy a Lipcse nagy hibát követett el, mert ebben az évben bajnok lehetett volna. Még egy ilyen lehetőség, az nem igen lesz. Hat pont hiányzott. S olyanok ellen veszítettek, akik ellen (otthon) feltétlen nyerni kell. Nem hozták a kötelezőt.
Papamaci1957
2023. május 29. 18:57
Nemhiába mondta mindig Gálvölgyi a Heti Hetesben:"Én szeretem a focit." Mostanra beérett a szeretet gyümölcse.
akkor ki
2023. május 29. 16:58
Megérdemli, nagyot ment! Hajrá Dominik!
nanemáne
2023. május 29. 16:05
Az év edzője Dárdai. Ja nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!