BKK-BKV: Nem lehet biciklivel pótolni a hármas metrót

2016. május 04. 14:13

A hármas metró felújításának idején nem lesz elég a buszos pótlás a BKV és a BKK szerint, ezért van más eljutási lehetőségek biztosítására is, ez alternatív útvonalakon közlekedő tehermentesítő járatok szervezésével. Ugyanakkor szerintük a kerékpáros pótlás csak szezonális jellegű lehet, ráadásul a napi félmilliós utasforgalom mellett ez pusztán elhanyagolható részt vehet át.

2016. május 04. 14:13

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szerint a 3-as metró felújításakor az elsődleges alternatíva a buszos pótlás, minden egyéb közlekedési mód csak ennek csekély kiegészítéseként jöhet számításba.

A két közlekedési társaság szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 3-as metró utasforgalmának 60 százalékát, a kapacitás 45 százalékát tudják buszokkal pótolni, ennél nagyobb, a metró nyomvonalát követő felszíni pótlóbuszos kapacitás nem biztosítható. Emiatt mindenképpen szükség van más eljutási lehetőségek biztosítására is, ez alternatív útvonalakon közlekedő tehermentesítő járatok szervezésével, illetve meglévő járatok sűrítésével, vonaluk meghosszabbításával érhető el.

Ennek szervezése a BKK és a BKV tájékoztatása szerint már folyamatban van, vizsgálják egyebek mellett a 12-es villamos vonalának meghosszabbítását a Lehel térig, valamint az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 14-es villamosok sűrűbb indítását, de egyeztetnek arról is, hogy a városon belüli nagyvasúti hálózatot hogyan használják fel.

A társaságok hangsúlyozták, hogy a kerékpáros pótlás csak szezonális jellegű lehet, ráadásul a napi félmilliós utasforgalom mellett ez pusztán elhanyagolható részt vehet át. Hozzátették: a városnak elég sok kerékpárt kellene vásárolnia. Teljesen nem lehet elkerülni a kisebb kényelmetlenségeket, de a BKK mindent megtesz azért, hogy a metrópótlás a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza majd a fővárosban közlekedőknek – olvasható a közleményben.

Kedden a BKK-t korábban vezető Vitézy Dávid Facebook-posztban vetette fel, hogy az alternatív pótlásra a kerékpáros megoldást is figyelembe kéne venni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. május 04. 19:10
Fájdalmasan elmaradott, böszme a pesti városvezetés (is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik