Nancy Pelosi házelnököt bennfentes kereskedéssel vádolják

2022. augusztus 01. 08:10

Az amerikai képviselőház demokrata képviselői eltiltanák a részvénykereskedelemtől a törvényhozókat. Csütörtökön Richard Fisher, a Dallas volt szövetségi bankelnöke bennfentes kereskedelemmel vádolta meg Nancy Pelosi házelnököt és férjét, Pault.

2022. augusztus 01. 08:10
null
Matus Tibor
Matus Tibor

Az amerikai képviselőházi demokraták a jövő hónapban olyan javaslatot terveznek benyújtani, amelyben megtiltanák a törvényhozóknak, házastársaiknak és vezető beosztású alkalmazottaknak a részvényekkel való kereskedést – jelentette csütörtökön a Punchbowl hírügynökség, több, a témához közel álló forrásra hivatkozva.

Ezzel összefüggésben reagált a hírre Richard Fisher volt bankelnök azzal, hogy számára egyértelmű: „az emberek mindig is kihasználták a bennfentes információkat. Sajnálattal látom, hogy Paul Pelosi, Nancy Pelosi és mások, úgy tűnik, kihasználták a bennfentes információkat”.

Pelosiékat többször is kritika érte a nem nyilvános információkon alapuló ügyletek miatt – legutóbb 25 000 Nvidia részvényt vásároltak. A növekvő közvélemény nyomása közepette végül is veszteséggel kellett eladniuk, mindössze egy nappal azelőtt, hogy a Szenátus elfogadta a többmilliárd dolláros támogatást az amerikai chipgyártás fellendítés érdekében. Ha megtartották volna, másnap nyereséggel szállhattak volna ki.

Pelosiék számára a 341 365 dolláros veszteségük nyilvánosságra hozatala a „sajátságos átláthatóság” ritka pillanata volt. Nem csoda, hogy

sokan azzal vádolták őket, hogy azért vállalták (majd jelentették be) a veszteséget, hogy elnyomják a bennfentes kereskedelem újraéledő vádjait.

2021 márciusában Pelosiék 1,95 millió dollárért kötöttek Microsoft részvényekre vételi opciót, kevesebb mint két héttel azelőtt, hogy a technológiai óriáscég 22 milliárd dolláros szerződést kötött az amerikai hadsereg harci csapatainak kiterjesztett valóság-fejhallgatókkal való ellátására. Ugyanezen év januárjában Paul Pelosi 1 millió dollár értékben kötött le Tesla vételi opciókat, mielőtt a Biden-kormányzat bejelentette az elektromos járművek elterjesztésére vonatkozó terveit.

Legutóbb Pelosi milliókat adott el Visa- és Apple részvényekből.

Nancy Pelosi tagadja, hogy bármiféle jogsértést követett volna el.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2022. augusztus 21. 21:45
Ezt nem hiszem el! Pont a Nancy??? Pedig egy rendes, jóravaló hölgynek nézett ki! ;)
ToIeranciaterror
2022. augusztus 21. 21:45
Az usát felzabálja a korrupció... Várom az eu tiltakozását. :)
Palmoilfree
2022. augusztus 21. 21:45
Sose felejtem el azt a rémült Clinton mama arcot, amikor kiderül, hogy bukta az elnökséget Trump ellen. Kiült a rémület az arcára. Ott mik lehettek?
nempolitizálok
2022. augusztus 21. 21:44
Még szép. A libsi vagy pedofil, vagy tolvaj, vagy mindkettő. Ez szerintem mindkettő. Amúgy vagy három napja olvastam az orosz hírekben, hogy az oroszok szerint ezt megbuktatják. Oka az, hogy provokálta a kínaiakat. Az ilyen libsiket könnyű megbuktatni, hiszen csak kicsit meg kell vakarni, kiderül a disznóság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!